Puczek Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Witam, Na początku napiszę, że jestem totalnym laikiem jeżeli chodzi o takie sprawy. Mam podobny problem jak kolega (http://www.fixitpc.p...__fromsearch__1) Na przenośnym dysku doszło do zamiany folderów w skróty. Gdy podłączyłem dysk, Avira Antivir pokazał mi, że plik faebec4a.exe jest zainfekowany i antywirus mi go usunął. Gdy chce wejść w jakiś folder na dysku przenośnym to wyskakuje mi komunikat " System Windows nie może odnaleźć pliku K:\RECYCLER\faebec4a.exe Spróbuj tam bla, bla, bla..." Przeskanowałem UsbFix'em, OTL i defogger logi w załączniku. Chciałbym przywrócić dane z dysku przenośnego. Nie wiem czy mam robić to samo co kolega w temacie z pendrivem dlatego wole poczekać aż wy mi pomożecie, nie chce czegoś spieprzyć. Jakie logi jeszcze będą potrzebne ? UsbFix.txt Extras.Txt OTL.Txt defogger_disable.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 1. Wklej do Notatnika taki tekst: K: attrib /d /s -s -h K:\* del /s K:\*.lnk RD /S /Q K:\RECYCLER RD /S /Q K:\Recycled RD /S /Q K:\$RECYCLE.BIN pause Z menu Notatnika >>> Plik >>> Zapisz jako >>> Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki >>> Zapisz jako FIX.BAT >>> uruchom ten plik 2. Przejdź do panelu usuwania programów i odinstaluj niepotrzebne sponsoringi - Conduit Engine oraz Vuze Remote Toolbar 3. Pokazujesz nowy log z USBFix z opcji Listing oraz AD-Remover z opcji Scan. Odnośnik do komentarza
Puczek Opublikowano 25 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Sponsoringi usunięte. Logi w załączniku. Ad-Report-SCAN1.txt UsbFix Listing.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Wygląda, ze wszystko się pomyślnie wykonało. Na koniec jeszcze kilka rzeczy. 1. Użyj opcji Sprzątanie z OTl oraz opcji Clean z Ad-Remover. 2. Usuń z dysku przenośnego ten podejrzany plik: [16/07/2010 - 15:10:38 | R | 117760] K:\biriprg.exe 3. Zaktualizuj koniecznie poniższe oprogramowanie: Internet Explorer (Version = 6.0.2900.5512) "{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216026FF}" = Java 6 Update 29 "Adobe Acrobat 5.0" = Adobe Acrobat 5.0 CE "Adobe Flash Player Plugin" = Adobe Flash Player 10 Plugin Szczegóły aktualizacyjne: KLIK 4. Opróżnij folder przywracania systemu: KLIK Odnośnik do komentarza
Puczek Opublikowano 25 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Właśnie antywirus wykrywa mi na tym dysku przenośnym dwa wirusy ten biriprg.exe i EXPLORER.exe usunąć je ? Jeżeli chodzi o internet explorer to ja z niego nie korzystam, to muszę go aktualizować ? Korzystam z google chrome. Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 W takim razie usuń obydwa, explorer też mi był podejrzany. IE oczywiście musisz zaktualizować bez względu czy korzystasz czy nie. To bardzo ważna część mocno wkomponowana w system. Sama przeglądarka to tylko niewielka część. Odnośnik do komentarza
Puczek Opublikowano 25 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Wszystko w porządku. Naprawdę bardzo dziękuje za pomoc. Te forum jest w 100% profesjonalne, wszystko czytelne i zrozumiałe nawet dla takiego laika jak ja. Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt. Puczek Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi