dontpanic Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Witam! Mam problem z laptopem Lenovo Y560. Mimo ustawień "Wysoka wydajność" przygaś ekran - nigdy; wyłącz ekran - nigdy; przełącz komputer w tryb uśpienia - nigdy i pomimo że pracuje na zasilaczu (bateria jest wyciągnięta), ekran samoczynnie co jakiś czas "ściemnia się" do praktycznie najniższego poziomu... co mam robic ? pozdrawiam i Wesołych Świąt!! Odnośnik do komentarza
ayla Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Sprawdź czy w tle nie pracuje Ci jakiś eco mode soft, czy coś w tym guście (to dość popularne ostatnio oprogramowanie załadowane już z systemem), bo jeśli jest włączony to może wyczyniać takie sztuki. I po co wyjmujesz baterię? Odnośnik do komentarza
dontpanic Opublikowano 2 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 ponieważ z tego co mi wiadomo, praca na podłączonym zasilaczu i baterii równocześnie jest bardzo szkodliwa dla baterii Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 ponieważ z tego co mi wiadomo, praca na podłączonym zasilaczu i baterii równocześnie jest bardzo szkodliwa dla baterii Nie zauważyłem nic takiego u siebie. Prawie zawsze pracuję na zasilaczu i podpietej baterii. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Skraca żywotność baterii. Generalnie radzą naładować baterię do 50% i wsadzić do lodówki albo zamrażalnika jeśli się z niej nie korzysta i raz na jakiś czas rozładować i naładować ponownie (bateria jak leży to samoczynnie się rozładowuje i trzeba dlatego od czasu do czasu jej użyć). Fajnie to ma Lenovo rozwiązane --> jest opcja ładowania do 50% i rozładowania i tak w cyklu przy włączonym zasilaniu. Jak jest ciągle na maks to szkodzi bo bateria powinna pracować. Odnośnik do komentarza
dontpanic Opublikowano 5 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Wracając do problemu, eco mode soft nie jest uruchomiony (nie znajduje go na liście menadżera zadań) za to jest jakiś program energy management.exe, problem z jasnością jest nadal pozdrawiam Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Wyłącz ten energy managment Odnośnik do komentarza
dontpanic Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 niestety to nie pomaga, problem jest nadal aktualny pomimo wyłączenia energy management.exe Odnośnik do komentarza
ayla Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 A wyłączyłeś to na stałe? Z autoruns wywaliłeś? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi