Jagla Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Witam, od jakiegoś czasu mam problem ze skaczącym pingiem. Momentami jest taki jaki powinien być, czasami znowu jest na zmianę, a czasami ciągle jest zły. Mam internet od upc, więc raczej nie powinno być jakiś takich skoków. Jest też możliwość, że moja siostra coś ściąga w tym czasie, ale to by tłumaczyło ciągle wysoki ping (czasami się zdarzało), a zmiennego pingu chyba jeszcze nie miałem. Wrzucam log z net-loga http://wklej.org/id/654246/ Jeszcze coś jest potrzebne ? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Mam internet od upc, więc raczej nie powinno być jakiś takich skoków. Ja już nie wierzę żadnemu detalicznemu dostawcy. Tylko "hurtowi". Jest też możliwość, że moja siostra coś ściąga w tym czasie, ale to by tłumaczyło ciągle wysoki ping (czasami się zdarzało), a zmiennego pingu chyba jeszcze nie miałem. Czy ktoś jeszcze korzystał z łącza, gdy wykonywałeś log? Jeśli tak, to prosiłbym o ponowne wykonanie przy niewykorzystywanym przez nikogo paśmie. Jeszcze coś jest potrzebne ? Masz dostęp do konfiguracji routera? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi