marekwjk Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Niestety znowu witam szacowne grono i od razu pytam jak przejąć na własność klucze rejestru, które mi się " odprzyjęły" nie wiem kiedy i jak? Nie mogę niczego wykasować ani zmienić - w załączeniu miniturka - robione jak w tutoriale bez efektu win 7 64 sp1 orginał Problem dotyczył całego klucza windows a ezpieczeniach wyświetla się "Wszyscy" i nic więcej - mają pełną kontrolę ?!?! Marek Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Problem dotyczył całego klucza windows a ezpieczeniach wyświetla się "Wszyscy" i nic więcej - mają pełną kontrolę ?!?! Czy możesz napisać jasno o jaki klucz chodzi? Odnośnik do komentarza
marekwjk Opublikowano 25 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Czy możesz napisać jasno o jaki klucz chodzi? Cały klucz dotyczący HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Problem dotyczył całego klucza windows a ezpieczeniach wyświetla się "Wszyscy" i nic więcej - mają pełną kontrolę ?!?! Cały klucz dotyczący HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node U mnie jest tak samo. A co byś chciał żeby tam było? W czym ci to przeszkadza? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Tu jest odpowiedź: https://www.fixitpc.pl/topic/1893-nieusuwalne-klucze-rejestru/ U mnie jest tak samo. A co byś chciał żeby tam było? W czym ci to przeszkadza? Ja zawsze zakładam, że użytkownik, jeżeli o coś pyta, to wie co robi... Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Ja zawsze zakładam, że użytkownik, jeżeli o coś pyta, to wie co robi... Trochę naiwne podejście. Zadaję pytania, ponieważ autor nie napisał, co chce osiągnąć zmieniając uprawnienia. Na forum już były takie przypadki, że niektórzy chcieli przejąć na własność wszystko w systemie jak leci. Jak to sie skończyło dobrzze wiemy. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Trochę naiwne podejście. ...ale z drugiej strony nie lubię, jak ktoś traktuje mnie jak dziecko, które czego się dotknie, to zepsuje. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 ...ale z drugiej strony nie lubię, jak ktoś traktuje mnie jak dziecko, które czego się dotknie, to zepsuje. Ciekawe podejście, ale jak sie przez chwilę zastanowić, dobrze wiem dlaczego Zastanawia mnie jedno - czemu, wypowiadasz się w imieniu autora? Poza tym: Nie mogę niczego wykasować ani zmienić - w załączeniu miniturka - robione jak w tutoriale bez efektu Sądziłem że chodzi własnie o tego tutka, co podałeś. Odnośnik do komentarza
marekwjk Opublikowano 26 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Witam! Próbując uzyc autorans By Mark Russinovich and Bryce Cogswell nie mogę wykasowac ani odznaczyć pozycji a dotąd było to mozliwe. Problemu pozbyłem sie cofając system Acronidem o kilka dni - przezyję, Ale pytanie na przyszłość- cosię stało?? Co mogło ugryżć prawa dostępu? Pozdrawiam Marek PS Tutek z linku powyżej był wykorzystywany z opisanym efektem Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi