michaelll732 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Witam Podczas przełączania okien opery wskaźnik myszy przemieścił się w inne miejsce bez mojej ingerencji. Taka sytuacja miała już kiedyś miejsce ale skanery nic nie wykryły. Teraz mbam znalazł Trojan Dropper. Używam dwóch systemów XP i Win 7 Logi robiłem na XP. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Jaka to mysz: kulkowa/optyczna/gładzik? Jak podpięta: PS/2, USB, RS-232, bezprzewodowa? Odnośnik do komentarza
michaelll732 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Jest to mysz optyczna podpięta na usb. Myślę że kursor przemieścił się dlatego, że włączone było dwa okna opery z dużą ilością zakładek dodatkowo system był obciążony przy starcie. Maszyna jest zapchana po dach niedługo przeprowadzam się na Win 7... Jeszcze nie wiem czy format zrobić czy usunąć jakoś XP.... Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Czekaj, czekaj... przemieszcza się kursor na ekranie czy mysz po blacie? Druga możliwość byłaby warta zbadania, ale sporadycznie pierwsza mnie nie dziwi. Ja bym się nie martwił. A po jakim podłożu myszka jest przesuwana? Odnośnik do komentarza
michaelll732 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Hehe... mam kota w profilu Mysz przesuwana jest po biurku o lekko chropowatej fakturze... (nie przez kota tylko przeze mnie) ... Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Myślałem, że koty korzystają z gładzików, a myszy jedzą. Człowiek uczy się przez całe życie... Ok, ta powierzchnia pod myszką jest jednolita kolorystycznie? Problemów doszukiwałbym się w biurku, ewt. źle działającej myszce. Spróbuj korzystać przez jakiś czas z typowej podkładki pod mysz, wtedy zobaczymy. Odnośnik do komentarza
michaelll732 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Powierzchnia jest szaro czarna i czasem wyjeżdżam na krawędź gdzie jest uskok... Popracuje z podkładką - myślę ze anomalia ustąpi. Napisze jak coś zauważę, tymczasem dzięki za wskazówki Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi