Punisher2010 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Jedni mówią, że tak, inni że nie usuwać, ale można bezpiecznie skompresować jeszcze inni, że oczyszczenie spowoduje iż większość programów przestanie działać. A jak jest naprawdę? Odnośnik do komentarza
Traxter Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Folder zawiera instalatory programów zbudowanych o technologię Instalator Windows (pliki .msi). Instalatory te są potrzebne, aby móc zmodyfikować / naprawić / usunąć taki program. Czasami usunięcie instalatora może powodować pojawianie się okienko z prośbą o powtórną instalację. Najbezpieczniej nie ruszać tego folderu, co ograniczył nawet sam Microsoft, oznaczając go jako potrzebny i ukryty folder systemowy. Jednak, jeżeli chcesz możesz zweryfikować każdy z instalatorów - przytrzymując kursor myszki na danym pliku, wyświetlą się wówczas informacje o producencie. Możesz usunąć te, które pochodzą z programów, które już odinstalowałeś. Sam przejrzałem ten folder i usunąłem plik z instalatorem Skyp-a, którego już dawno odinstalowałem. Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 A czy można usuwać też deinstalatory poprawek z tego folderu ? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 A czy można usuwać też deinstalatory poprawek z tego folderu ? Z tego folderu nie należy usuwać żadnego obiektu, który należy do aplikacji zainstalowanej (w rejestrze są odniesienia do tych danych w kluczu Installer). Chyba, że chcesz sobie nagrabić. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi