student Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 (edytowane) do jakiś 5 miesięcy mój komputer zacina się coraz częściej i dłużej się uruchamia postanowiłem więc wyłączyć zbędne programu podczas startu i usunąć programy których nie używam. na początku dało to efekt. ostatnio nie mogę włączyć GG i Firefoksa razem albo Writer z LibreOffice z dowolną przeglądarką. gdy przeskanowałem programem "Odkurzacz" rejestr [odnowiła się znowu aplikacja (swg - uznawana za zbędą i obciążającą RAM) od Google] komputer włączał się 6 minut po opóźnieniu programów startowych udało mi się zejść do 3 minut. czy da się choć minimalnie coś przyśpieszyć? albo żeby programy razem się nie zacinały (w dublecie albo jak tylko jeden otwieram) czy przyczyną jest to że korzystam z Ad-Aware (9.6.0) i Avast! Free Antivirus (6.0.1367)? potrzebne dodatkowe logi (jakie) soluto - nie chce się zainstalować (wysłałem e-mail do nich) Visit the Typing Test and try! Edytowane 18 Lutego 2012 przez student Odnośnik do komentarza
student Opublikowano 17 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 do zamknięcia Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi