manniol Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 Na starym komputerze (xp 32bit) używałem The Bat! ver. 3.63.0.0. Był dodany do Komputer Świata, fajny, obsługiwał mi 4 konta. Płyty z programem dawno nie mam. Pytanie: Czy jest możliwość "przełożenia" Nietoperza na nowy komp (7 64bit)? Najbardziej zależy mi na wiadomościach, których uzbierało się, pewnie ~1000 i nie chcę ich stracić. pzdr m. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 Na starym komputerze (xp 32bit) używałem The Bat! (...) Płyty z programem dawno nie mam. Pytanie:Czy jest możliwość "przełożenia" Nietoperza na nowy komp (7 64bit)? Wątpię. Ostatecznie na wariata można spróbować "przekopiować" wszystkie fragmenty Nietoperza, biorąc poprawkę na 32-bitowe ścieżki w Windows 64-bit. Mniej więcej coś w deseń: 1. Replika ścieżek na dysku: - C:\Program Files\Nietoperz > wchodzi do C:\Program files (x86)\Nietoperz - C:\Documents and settings\Konto\Dane aplikacji\Nietoperz > wchodzi do C:\Users\Konto\AppData\Roaming\Nietoperz 2. Wyeksportować wszystkie klucze Nietoperza z rejestru XP, nanieść poprawkę na gałęzie 32-bit w pliku REG (czyli ...\Software\... > ...\Software\Wow6432Node\...) i sztucznie zaimportować do rejestru Windows 7. Mam silne wątpliwości czy to w ogóle chwyci (dane instalacyjne mogą być nieprzenaszalne / nie wiem gdzie program trzyma dane licencyjne) i ma jakikolwiek sens, a ten Nietoperz jest tak stary, że być może wyskoczą kwiatki ze zgodnością. Najbardziej zależy mi na wiadomościach, których uzbierało się, pewnie ~1000 i nie chcę ich stracić. Pomyśl nad zmianą klienta pocztowego. Historia żywcem wyjęta z Twojego opisu: Przenosiny poczty z The Bat! do Thunderbird . Odnośnik do komentarza
switch48 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 manniol Tutaj jest jakaś "trójka" TB > http://www.idg.pl/ft...at.home.30.html Może się nada ??? Odnośnik do komentarza
manniol Opublikowano 14 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 switch48 U mnie była wersja pro 3.6, z Twojego linka Home 3.0 nie będzie się gryzło? picasso Spróbowałbym sposobu z podanego przez Ciebie linka, ale tam gościu miał nietoperza na dysku i mógł wyeksportować wiadomości. Ze starego kompa został mi tylko dysk tw. Czy możliwe jest: -instaluje trial The Bat! na nowym kompie, -podpinam stary dysk, -kopiuje foldery ze starego do nowego Bat'a, -dalej robię tak jak w linku? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 Ze starego kompa został mi tylko dysk tw. W takim układzie spróbowałabym najprostszej operacji. Zainstalować najnowszego trial-Nietoperza, podstawić mu pod nos folder ze starego dysku, ale nie na zasadzie wstawienia w foldery aplikacji, tylko poprzez użycie wbudowanej funkcji importu: Wskazując na starym dysku ścieżkę X:\Documents and setting\Konto\Dane aplikacji\The Bat!\Konto Nietoperza\Inbox Nietoperz powinien to chyba skonsumować. Gdyby to się udało, to wtedy kombinujesz licencję do nowego Nietoperza, lub eksport wiadomości, by je wstawić do Thunderbird. . Odnośnik do komentarza
manniol Opublikowano 14 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 picasso Dziękować! Zrobiłem po Twojemu. Podczas instalacji skorzystałem z kopii zapasowej (robiłem co jakiś czas w nietoperzu). Poszło bez problemu, potem import wg Twojego opisu i jest OK. pzdr m. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi