Punisher2010 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Da radę zrobić tak, by ikona Komputer zawsze była na 1 miejscu? Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Icon Restorer http://www.blogsdna.com/3524/backup-restore-desktop-icons-position-on-windows-7-vista-xp.htm Odnośnik do komentarza
stinx Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Sam z ciekawości sprawdziłem to nawet zrobiłem ikonkę tą i sortowałem według czterech standardowych parametrów nazwa/rozmiar/typ/data i zawsze komputer na pierwszym miejscu chyba że powtórzę ten proces to się robi na końcu. Chyba masz jakiś inny problem albo weź ją PPM na ikonkę / usuń / Start / PPM komputer / pokaż na pulpicie Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Bardzo ciekawy program. A jak to ustawić ręcznie w rejestrze ?? Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Post nr 2 http://forums.techar...htm#post4369619 ale nie testowałem. Należy usunać z tych kluczy wartość NoSaveSettings Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Coś to nieaktualne bo nie mam takiego czegoś, ani tego Program Manager\Restrictions Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Chyba ja czegoś nie jarzę w Twoim poście. Czy masz z tym jakiś problem? Jeżeli tak to jaki? Chcesz aby ikona Komputer była pierwsza po lewej stronie u góry? Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Właśnie tak panie Wiesławie. Chcę by była na 1 miejscu po lewej stronie. W poprzednich systemach (nie wiem jak w 7) były tam domyślnie (Moje) Dokumenty Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Tak jest normalnie i nie wiem w czym problem. Przy takich opcjach: zawsze tak mam. Ikonę kompa ustawiłem w lewym górnym rogu i zawsze tam jest. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Ikonkę przesuwasz tak: lewy PM na ikonkę i ciągniesz ją do lewego górnego rogu monitora i tam puszczasz. Ot co. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Tak jest normalnie i nie wiem w czym problem. Ikonę kompa ustawiłem w lewym górnym rogu i zawsze tam jest. Pomijając główny temat. Jednej rzeczy Wiesiu nie rozumiem. Kompletnie mój umysł tego nie chwyta. Mianowicie nie chwytam, po co ci ikona Mój komputer? Ty, zatwardziały użyszkodnik totalcommandera, programu który widzi dosłownie cały system, ma na pulpicie ikonę Komputer. Po co - ja się pytam. Od razu wyjaśniam, że ja nie mam - bo używam TC. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 Do podających tipy: Zwróćcie uwagę co on mówi: Ikona Komputer jako pierwsza ikona pulpitu Chcę by była na 1 miejscu po lewej stronie. W poprzednich systemach (nie wiem jak w 7) były tam domyślnie (Moje) Dokumenty To ikona "Pliki użytkownika" ma domyślnie pierwszeństwo przed ikoną "Komputer" przy sortowaniu. Ustawianie ręczne działa tylko do momentu uruchomienia z poziomu menu kontekstowego automatycznego sortowania, które w układzie tych dwóch ikon zawsze ustawi "Komputer" jako drugi. Cecha systemu już od XP, MS dedykował ten aspekt w TweakUI dla XP (KLIK). Punisher2010 Marne widoki: 1. TweakUI dla XP przeprowadzał następującą edycję w kluczu Moich dokumentów: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{450D8FBA-AD25-11D0-98A8-0800361B1103} Wartość SortOrderIndex równa 0x00000048 (domyślne ustawienie) daje pierwszeństwo ikonie dokumentów, zaś równa 0x00000054 daje pierwszeństwo ikonie kompa. W Windows 7 wprawdzie ów klucz (Documents) istnieje i zawiera wartość SortOrderIndex, ale jej modyfikacja nie ma skutków. 2. Biorąc poprawkę na zmianę klas, dla Vista wymęczono obejście (KLIK) w innym kluczu (UsersFiles): HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{59031a47-3f72-44a7-89c5-5595fe6b30ee} Vista tu ma wartość SortOrderIndex ustawioną na 0x00000044 co przemienia się w 0x00000054 i działa. Ktoś w komentarzach umieścił zdanie, że to przeszło na jego Windows 7. Jednakże parametry jego systemu nieznane, mój oryginalny Windows 7 SP1 nie ma w ogóle tutaj wartości SortOrderIndex, a dodanie tego nie ma skutków. Wygląda na to, że nie jest to już obsługiwane. Taki problem był zgłaszany już od wydania RC systemu (KLIK = (...) select the first icon on your desktop (Computer or documents..) (NOT IMPLEMENTED)). . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi