noruso Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Witam. To tak: mam internet radiowy budowany na bazie 5 ghz. Wymienioną kartę sieciową na jakąś za dwie dyszki. Używając cfosspeeda monitoruje transfer i jestem nieco zdenerwowany. Otóż internet(teraz już praktycznie nie da się nic zrobić normalnie, czyli szybko i skutecznie) co chwile, co 2 min a nawet częsciej gubi transfer i jest pusta luka na pare- parenaście sekund, czase na dłużej. Odłączania zasilacza i podłączania(tak jak polecają administatorzy) nic nie daje. Nie miałbym żadnych "żalów" gdyby raz-dwa na dzień się zawiesiło połączenie, ale teraz to już jest chore. net-log.txt Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Daj screen z inSSIDera. Odłączania zasilacza i podłączania(tak jak polecają administatorzy) nic nie daje. Odnośnik do komentarza
noruso Opublikowano 25 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Nie mogę zrobić skana, ponieważ moja karta sieciowa(realtek rtl8139 family pci...) nie spełnia wymogów do zrobienia skana(mowa o adapterze WIFI a owego nie mam, ponieważ kabel wtykam do normalnej karty. Może być coś z karta sieciową, bo zintegrowana juz raz była wymieniana(wczepiona nowa za dwie dyszki). Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Uruchom wiersz polecenia z uprawnieniami admina, wpisz komendę: netsh int ip reset reset.log Potem uruchom ponownie komputer. Jeśli to nic nie da, to pobierz jakieś liveCD Linuksa (polecam Knoppix) i na nim sprawdź stabilność połączenia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi