kaczakkkk Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Mam modem-router Cisco EPC 2425 ktory jest bezprzewodowa gateway dla laptopa Lenovo T60p. Na laptopie mam Linux Mint /katya/. Automatyczna konfiguracja dziala bezblednie. Kupilem synowi drugiego laptopa DELL na ktorym rowniez zamierzam zainstalowac Linux Mint. Czy drugi laptop bedzie mial automatycznie dostep bezprzewodowy, czy musze konfigurowac? Jezeli konfigurowac - to jak? Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Jeśli na jednym lapku zadziałało to powinno i na drugim, niby dlaczego nie. Czy drugi laptop bedzie mial automatycznie dostep bezprzewodowy, czy musze konfigurowac? no to chyba zależy od konfiguracji ustawień routera, prawda? Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Jaki Dell jaka karta Wi-FI w nim jest?? Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Jaki Dell jaka karta Wi-FI w nim jest?? Dell Latitude D510, karty nie wiem bo jest na razie bez HDD. Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Jeśli na jednym lapku zadziałało to powinno i na drugim, niby dlaczego nie. no to chyba zależy od konfiguracji ustawień routera, prawda? Przy OS Windows musza miec rozne IP, wiec pomyslalem ze jest podobnie na Linuksie. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Ale lokalne IP przydziela router po DHCP przecież, os czy to windows czy linuks nie ma nic do tego. Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Ale lokalne IP przydziela router po DHCP przecież, os czy to windows czy linuks nie ma nic do tego. To nie zostaje mi nic innego jak skompletowac HDD, zainstalowac Linuksa i zobaczyc jak to zadziala. Dziekuje za pomoc. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi