zord Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Immunet Protect to program antyvirusowy w którym większość operacji odbywa się w tzw. chmurze dzięki temu nie trzeba pobierać aktualizacji baz a program jest bardzo lekki dla systemu Program można stosować jako samodzielne zabezpieczenie ale także jako dodatkową warstwę do już posiadanego programu zabezpieczającego (antyvius,internet security) dzięki temu poziom naszej ochrony wzrośnie a wykryte zagrożenia przez inny posiadany program zostaną dodane do bazy immunet i chronieni przed nimi będą inni użytkownicy program występuje w 2 wersjach bezpłatnej (tylko ochrona Cloud) oraz Plus która posiada tradycyjny silnik antyvirusowy i bazy przechowywane na komputerze użytkownika (rozwiązanie oparte o Bitdefender antivirus) oraz skaner antyrootkit (także rozwiązanie Bitdefender) Obecnie z programu korzysta około 280 tysięcy użytkowników na całym świecie w tym ponad 4800 osób z Polski Program zapewnia ochrone przed ponad 13 milionami zagrożeń oraz może wykrywać nowe zagrożenia dzięki heurystyce oraz prostemu silnikowi behawioralnemu Immunet działa na 32 i 64 bitowych systemach windows xp, vista, windows7 strona programu www.immunet.com pobieranie http://download.cnet.com/Immunet-Protect/3000-2239_4-10965674.html?tag=mncol Odnośnik do komentarza
Meir Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Najlżejszy antyvirek na rynku...ale do Pandy Cloud mu trochę brakuje (mniejsza liczba użytkowników) Odnośnik do komentarza
areliusz Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Wg mnie skuteczniejszy od Pandy, miałem Immuneta zainstalowanego, potem coś mnie podkusiło na Pandę, i wynik był tragiczny, po skanowaniu Esetem okazało się że Pandzie zostały 3 infekcje wirusowe, 15 malware Po Immunet nie było takiej sytuacji Odnośnik do komentarza
Meir Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Areliusz nie rozśmieszaj mnie ...co to znaczy "Wg mnie skuteczniejszy od Pandy, miałem Immuneta zainstalowanego, potem coś mnie podkusiło na Pandę, i wynik był tragiczny" ? Ile czasu miałeś zainstalowane oba softy ? Gdzie złapałeś 3 wirusy i 15 malware ? Sam uruchamiałeś w systemie wirusy z jakichś paczek ? Nie bzdurkaj...Panda bije na głowę wykrywalnością Immuneta Free. Odnośnik do komentarza
LikwidatoR Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Jeśli chodzi o globalną wykrywalność może i bije na głowę ,ale akurat tych wirów nie miała w bazie i nie wykrywała Panda co wykrył Immunet. Tak samo tyczy się paczek. W jednej soft X wykryje więcej od Y a w kolejnej będzie inaczej. W przypadku kolegi ereliusza było tak,że na powyższych próbkach lepiej spisał się immunet . Odnośnik do komentarza
Meir Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Jak to "może bije na głowę" Likwi ? Znasz jakiś test z wykrywalnością Immuneta ? A poza tym gdzie Areliusz napisał,że testował jakieś paczki ? Odnośnik do komentarza
LikwidatoR Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Tylko porównałem do paczek bo to jest tak samo. Podczas użytkowania Immuneta po skanownaiu nodem nie została wykryta żadna infekcja a po użytkowaniu Pandy już tak czyli Panda nie miała ich akurat w bazie a immunet miał. To nie jest wykrywalność globalna.Tak samo jest z paczkami w jednej Panda wykryje więcej bo drugi program nie ma go w bazie i tak w koło. Nie można się wyśmiewać ,że Panda poległa na tych wirach opisanych przez kolegę wyżej , przecież żaden program nie wykrywa 100%. Przy tak wielkim wzroście malware nie jest problemem nie wykryć parę wirów zwłaszcza jak się eksperymentuje Odnośnik do komentarza
Meir Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Likwi...chyba się zakochałeś ...a skąd wiesz czy Panda faktycznie wpuściła 3 virki i 15 malware ? Mówi Ci coś "bujna wyobraźnia" i że ,klawa przyjmie wszystko ? Odnośnik do komentarza
facecik Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 W wersji free Panda bije na łep na szyje Immunet przynajmniej na ten moment , ale czy już wersję płatną Immunet-a to nie jestem pewien Odnośnik do komentarza
zord Opublikowano 18 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 tylko panda musi być sama na kompie immuneta można sobie doinstalować do tego co już mamy Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Niedawno bawiłem się trochę Pandą Cloud. W teście AV-C osiąga bardzo dobrą wykrywalność ale z pobranych przeze mnie z forum MBAM kilku wirusów, połowy nie wykryła Z obciążeniem kompa też nie jest tak wspaniale. Chwilami potrafi bardzo mocno przymulić a pobór ramu, kilku uruchomionych procesów, czasem wynosi nawet powyżej 50 MB. Jeżeli używa się ją w połączeniu z bardzo mocną ochroną proaktywną (HIPS, firewall, wirtualizacja), to oczywiście może być ale opieranie ochrony swojego kompa tylko na niej, jest bardzo ryzykowne, podobnie jak w przypadku innych AV . Zdecydowanie najlżejszym antywirusem jest ten, który nie działa w czasie rzeczywistym a podczas skanu na żądanie nie muli zbytnio kompa Odnośnik do komentarza
facecik Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 "Niedawno bawiłem się trochę Pandą Cloud. W teście AV-C osiąga bardzo dobrą wykrywalność " Ciekawe bardzo Nie zauważyłem żeby w testach AV-Comparatives brała udział Panda Cloud Odnośnik do komentarza
Meir Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Facecik...Jura jest Wybrańcem...i widzi więcej niż my Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Koledzy, temat obiera znów niepożądany ton i znowu mam masowe zgłoszenia w systemie raportowania. Tutaj na forum jest przewidziany inny ton dyskusyjny. Po drugie, uzupełnijcie informacje, że darmowa wersja Immunet jest zdyskwalifikowana za kolportowanie Ask Toolbar w instalatorze. Oprogramowanie zabezpieczające, które robi takie sztuczki z tajonym sponsorem wątpliwej reputacji, jest u mnie pod całkowitą kreską i robię anty-promocję takich zjawisk. tylko panda musi być sama na kompie immuneta można sobie doinstalować do tego co już mamy Najnowsza wersja Panda Cloud obrała charakter satelitarny = może działać równolegle z normalnym AV. http://blog.cloudantivirus.com/ . Odnośnik do komentarza
Meir Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Picasso...masowe zgłoszenia !!??? To chyba od naszych zawiedzionych kochanek :lol: BTW.Toolbarka odinstalowujemy...i jest git:) Odnośnik do komentarza
Eru Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 picasso ale Comodo też dodawał ten toolbar Zresztą można go nie instalować przecież Odnośnik do komentarza
zord Opublikowano 18 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 ask był i chyba nadal jest w ThreatFire i ClamWin Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 picasso ale Comodo też dodawał ten toolbar Ekhm! Znajdziesz sobie mój post na starych śmieciach, to i będziesz wiedział, że nie jest to obca mi sprawa i co ja sądzę na ten temat. Zresztą można go nie instalować przecież Oczywiście. Tylko, Wy kompletnie nie rozumiecie o co mi chodzi i w moim przekonaniu macie błędne podejście do systemu prywatności. Można nie instalować i nie zrobi tego jeden z Was, ale zrobi to niestety przeciętny użytkownik, który nabierze się na sformułowania w dialogu instalacyjnym. Dobrze wiecie co tam jest napisane i co sugeruje dialog. Typowa sztuczka socjologiczna i oczywiście wszystko jest pre-konfigurowane. ask był i chyba nadal jest w ThreatFire i ClamWin W ClamWin jest. W ThreatFire wydawało mi się, że tam jest Google Toolbar, aczkolwiek nie dam za to głowy, bo ostatniej wersji nie instalowałam na niczym. . Odnośnik do komentarza
areliusz Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Przepraszam za zamieszanie, i wynikłe z tego dyskusje, infekcje okazało się, były z innej przyczyny, jednak Panda ich nie wychwycila.... Immunet częściowo. Co darmowe, nigdy nie będzie skuteczne. PS. To była krótka, miesięczna, eksperymentalna przygoda z w/w programami, powróciłem do pełnej wersji NOD32 Odnośnik do komentarza
zord Opublikowano 18 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 a tak google toolbar ale na to samo wychodzi Odnośnik do komentarza
facecik Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 ..... Co darmowe, nigdy nie będzie skuteczne ...... Bez urazy ale ,większej głupoty w życiu nie czytałem Używaj Nod-a i żyj w nieświadomości kolego. edit: sry za offtop. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Bez urazy (cokolwiek to znaczy) - Facecik - w kontekście tego co piszesz, przetłumacz mi swój własny podpis, po co ci płatny immunet skoro darmowy jest taki dobry ? I jak to jest, że od lat nie mając żadnego on line AV mój komputer jeszcze działa? Cały czas mnie to intryguje. Odnośnik do komentarza
jankomuzykant Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 tylko panda musi być sama na kompie immuneta można sobie doinstalować do tego co już mamy Wersja 1.0 tak ,wersja 1.1 ( najnowsza) może być instalowana obok innego AV z wyjątkiem AVG Immunet wersja darmowa słaba , nie ma co tego z Pandą porównywać dodatkowo ten toolbar . Odnośnik do komentarza
zord Opublikowano 18 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 aj tam bedzie lepiej panda startowała z ogromną bazą którą gromadzili latami do wersji płatnych immunet musiał budować swoje bazy od 0 do tego panda ma kilkakrotnie więcej użytkowników i próbki im lęcą ni tylko z pandy cloud ale też z normalnej wersji Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Ciekawe bardzo Nie zauważyłem żeby w testach AV-Comparatives brała udział Panda Cloud Brała udział Panda Antivirus Pro, która bazuje na modelu cloud a więc wykrywalność wirusów jest dokładnie taka sama. http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/ondret/avc_report25.pdf 1. GData 99.6% 2. Avira 99.3% 3. Panda 99.2% Co darmowe, nigdy nie będzie skuteczne. PS. To była krótka, miesięczna, eksperymentalna przygoda z w/w programami, powróciłem do pełnej wersji NOD32 To możemy zrobić eksperyment. Pobierzemy kilkadziesiąt wirusów z forum MBAM. Ja uruchomię je w systemie używając darmowych aplikacji zabezpieczających np. GeSWall Freeware, Returnil, Sandboxie, CIS z piaskownicą a nawet sam firewall z HIPS Online Armor Free, a Ty zrobisz to samo stosują płatnego Noda. Zobaczymy które programy lepiej się sprawdzą Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi