switch48 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Witam! Mam problem z logowaniem do serwisu. Przeglądarka FF 8.0.1 Chodzi o automatyczne logowanie. Za każdym razem muszę wpisywać password co jest trochę upierdliwe. Przy pracy z Opera nie ma tego problemu. pzdr Andrew Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 A jak dasz Entera na pierwszym oknie logowania to nie wyskakuje drugie wypełnione? Odnośnik do komentarza
switch48 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Wiesław jak dam Enter na pierwszym to wyskakuje tylko nazwa usera a w drugim nic się nie dzieje . Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Hmm potwierdzam u mnie też na FF zawodzi czasami auto-logowanie i muszę hasło wpisywać. Odnośnik do komentarza
switch48 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Identyczny objaw jest też na Google Chrome. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Przepraszam. Nie dopisałem, że mam IE9 + NIS2011 z sejfem tożsamości. Tak musiałem robić jak w poprzednim poście. Przed chwilą uaktualniłem do NIS2012 + sejf i już na pierwszym oknie mam wypełnione dane. Odnośnik do komentarza
izaw Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 U mnie na Firefoxie od zawsze pamięta. Nawet nie pamiętam jak to okienko wygląda. Może zakazałeś Firefoxowi zapamiętywania haseł. Odnośnik do komentarza
switch48 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 izaw w "Zapamiętanych hasłach...." FF ma zapisany login i hasło. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Nie. Mam domyślnego FF bez udziwnień w sferze haseł. Nie zawsze się to zdarza. U mnie to problem raczej sporadyczny. Odnośnik do komentarza
izaw Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Jakich udziwnień. Obsługę haseł ma Firefox od początku. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Np. Menedżerów haseł NIS2012 etc.. Odnośnik do komentarza
LikwidatoR Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Mam to samo co switch48, nigdy hasła nie zapamiętuje, muszę ręcznie wklepywać co logowanie. Dawniej z tym nie było problemu. Używam też FF 8 Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 U mnie zapamiętane logowanie jest trwałe, w rozumieniu, że przy każdym logowaniu jestem logowana automatycznie. Natomiast to o czym mówicie pokazuje się u mnie, jeśli wyloguję się i ponownie spróbuję zalogować (lub ustawię, by mnie nie logowało automatycznie), w pop-upie Firefox nie wypełnia hasła. Dla uściślenia: Firefox zapamiętuje hasło, tylko nie rozpoznaje dialogu, gdzie ma je wkleić. A IPS sklasyfikował to jako problem przeglądarki Firefox a nie oprogramowania IPB: KLIK. . Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 U mnie zapamiętane logowanie jest trwałe, w rozumieniu, że przy każdym logowaniu jestem logowana automatycznie. Czy to logowanie trwałe/automatyczne jest do końca bezpieczne? Bo ja cały czas mam wrażenie, że ktoś cały czas na mnie patrzy ( czy to już paranoja???) i wolę każdorazowo wklepywać się na piechotę. Kolega @kaczakkkk chyba podzieli moje zdanie? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Bonifacy: "niepolecane dla współdzielonych komputerów". Skoro mój komputer z brakiem "obserwatorów", umiem się z nim obchodzić i nie robię na nim nic co prowadzi do wyciągnięcia danych, to się loguję automatycznie dla wygody, bo nie widzę podstaw, by sobie utrudniać życie. . Odnośnik do komentarza
switch48 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Droga picasso z całym szacunkiem ale nie bardzo mogę się zgodzić z tym co podaje IPS: "sklasyfikował to jako problem przeglądarki Firefox a nie oprogramowania IPB". Dlaczego, otóż na te forum > http://www.forum.pobieralnia.pl/ które jest oparte na IPB 3.1.2 logowanie odbywa się bez przeszkód z automatu zarówno z GChrome jak i FF. Więc nie wiem o co tutaj chodzi?? pzdr Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 switch48 sam sobie odpowiadasz: forum (...) które jest oparte na IPB 3.1.2 Przecież to inna wersja i inna technika pokazywania dialogu logowania. IPB 3.2.x wprowadziło nową technikę, czyli pop-up wywoływany metodą Ajax (i to tu jest problem, a nie w logowaniu podanym na zasadzie pełnej strony). Stare IPB 3.1.x nie ma tego. Dlatego widzicie różnicę. Należy zwrócić też uwagę, że nie wszystkie przeglądarki mają tę wadę. Pomimo, że ja "Lisowa" jestem, zgadzam się z IPS. Odnośnik do komentarza
switch48 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 THX za wyjaśnienie Będę "latał" na Operze albo sobie wklejał pass... może z czasem Mozilla naprawi problem. pzdr Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Jak powiedziane na trackerze, dla Firefox możecie ominąć nowy pop-up logowania przez środkowy klik na link "Logowanie" lub trzymając wciśnięty CTRL + klik w link "Logowanie". To otworzy w nowej karcie stronę logowania znaną ze starszego IPB 3.1.x. Tam problemu nie ma, dialog jest wypełniany hasłem, o ile wcześniej poinstruowano Firefox, by pamiętał dane. Odnośnik do komentarza
switch48 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Sprawdziłem. U mnie działa na klik środkowym w Logowanie PS. Problem rozwiązany to zamykamy Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi