Walkerowy Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Tak jak w temacie. Chcę zapisać plik Worda 2007, przy którym niesamowicie się napracowałem, ale niestety ten zawiesza się i wyłącza, bez zapisania, a kolejno tylko mogę odzyskiwać te pliki. Niestety ich nie mogę zapisać, nawet jak stworze nowy plik docx. Zależy mi na tym, żeby wszystko było w formacie docx i żebym mógł znowu pracować normalnie w wordzie. EDIT: Podgląd zdarzeń: ID: 0, Application Name: Microsoft Office Word, Application Version: 12.0.6612.1000, Microsoft Office Version: 12.0.6612.1000. This session lasted 59 seconds with 0 seconds of active time. This session ended with a crash. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Co się dokładnie dzieje jak dasz Plik->Zapisz Jako. Odnośnik do komentarza
Walkerowy Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Jak daje plik zapisz jako to wyskakuje okienko z możliwością wyboru innych rozszerzeń pliku do zapisania. EDIT: jestem w trakcie wykonywania diagnostyki. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 A nie ma opcji word 2007 docx?? Walnij no screena. Odnośnik do komentarza
Walkerowy Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 No jest opcja, tylko że sie wysypuje, wiesza wyświetla się błąd. "Zamknij program" i "poszukaj rozwiazania blabla" dalem jedno i drugie dalej problem sie powtarza. Raz pojawiło się takie okienko, ale głównie pojawia się to, żeby zamiast uruchamiać ponownie - zamknąć go. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Próbowałeś w instalatorze pakietu użyć naprawa pakietu office (lub podobnie). Mniemam iż to legalna wersja i łatki oraz SP poinstalowane. Od kiedy zaczęły się problemy. Odnośnik do komentarza
Walkerowy Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Oczywiście wszystko legalne oryginalny windows, oryginalny office 2007, problem zaczął się o 19:09. Od około 14 pracuje nad dokumentem, zapisywałem go w trakcie itd. Dodam, że w międzyczasie instalowałem Octave i GUIOctave, ale w pierwszej kolejności chciałbym rozwiązać to mniej brutalnie. Niestety nie mam dostępu obecnie do płyty z instalatorem, gdyż jest oddalona ode mnie na 150 km. Odnośnik do komentarza
switch48 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Walkerowy a poprawki SP1 i SP2, SP3 do MS Office 2007 masz zainstalowane ??? Poszukaj w necie i zainstaluj. Odnośnik do komentarza
Walkerowy Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Ok, jest postęp. Stworzyłem nowy dokument otworzyłem i dał się zapisać. Nie chce dać się zapisać tylko ten co tworzyłem od 14. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 (edytowane) Zapisz go jako inny format. Np. Word 2003 i zobacz albo jako ODT. Edyta http://support.microsoft.com/kb/918429 Edytowane 7 Grudnia 2011 przez piotreek Odnośnik do komentarza
Walkerowy Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Daje radę, ale niestety równania zostają przekonwertowane, a to nad nimi pracowałem. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zobacz linka którego dałem wyżej. Wygląda na to iż uszkodzony jest sam plik. Hmm wygląda na problem na styku Office<>Ocatave. Nie możesz ich wstawić jako obrazek?? Instalacja Service Packów wysoce wskazana!! Odnośnik do komentarza
Walkerowy Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Nie mogę, bo są one do edycji. Jeśli uważasz, że to octave to mogę odinstalować, ale nie sądze, żeby to pomogło, gdyż inne pliki już działają. Po przeczytaniu artykułu od MS spróbuję po kolei kopiować części tekstu i zapisywać w osobnym pliku. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zainstaluj service packi do OO 2007. Jak rozumiem są to równania z Octavi? Odnośnik do komentarza
Walkerowy Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Nie nie Octave to tylko program do liczenia. A rónania tworzylem w microsoft equations. Ale chyba już po sprawie bo przy wykonywaniu operacji, które były podane w Twoim linku plik chyba zginął... Plik zaginął... Nie ma możliwości odzyskiwania. Gówno. Dzięki wszystkim za pomoc. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Hmm..jak nie usunąłeś to powinno być trza było kopie jako Word 2003 zapisać a następnie poprawić równania. (wiem wiem mrówcza praca) ale dokument jest ewidentnie uszkodzony. Instalnij no to http://www.dobreprogramy.pl/PC-Inspector-File-Recovery,Program,Windows,11565.html i zobacz czy nie widać czego. Odnośnik do komentarza
Walkerowy Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zabieram się spowrotem do roboty bo nie ma czasu. Ale co jak jeszcze raz się takie coś zdarzy? ;/ Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zapisuj regularnie co 15-20 minut. Dwa rób kopię zapisanego pliku np. na pendrive. Spokojnie wtedy wykryjemy moment w którym się pieprzy. Druga opcja zainstaluj http://www.dobreprogramy.pl/Bullzip-PDF-Printer,Program,Windows,12736.html i po prostu drukuj do PDF-a Odnośnik do komentarza
Walkerowy Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Dzięki Piotrek za pomoc. W tym momencie właśnie robie zapis co chwilę ;] Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Ctrl+S oraz co jakiś czas zapisać plik w kopii w innym miejscu Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi