Skocz do zawartości
11 kwietnia 2017 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Vista ×

Powazny problem z secur32.dll

szelo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Natknąłem się dzisiaj na coś dziwnego. znajomy po zainstalowaniu flvplayer czy jakoś tak zainstalował przypadkiem babylon toolbar. Osunął go i odinstalował Po tych czynnościach za każdym razem gdy włącza jakis program dostaje komunikat (screen shot w zalaczonych plikach). Opcja jest taka ze nawet oryginalna panda która miał zainstalowana nie włącza sie teraz po restarcie kompa. Odpaliłem u niego live cd z mini xp i przeskanowałem antywirem noda online i znalazł 6 problemow. 4 z nich to win32/aplication.c, win32/aplication.c win32/aplication.c win32/aplication.a i 2 pliki z toolbarem babylon. po skanowaniu wszystko zostało usunięte. Włączamy znowu kompa i to samo co na screenie nic nie działa. Pomyślałem o podmianie pliku secur32.dll bo i ta juz mi nic nie zostało wiec znowu odpalam live mini xp i bez problemu podmieniam ( dll pobralem ze strony www.dll-files.com) znowu restart i znowu nic nie można zrobić z kompem. Znalazłem coz ze moze to byc problem z dyskiem bądź ramem przeskanowałem je Hirens boot cd 15 i 0 błędów znalazło. Pomyślałem o jakimś Hijack this odpalanym bez instalki (bo przecież nie zainstaluje bo wywala ten komunikat) ale znowu pojawił sie ten komunikat :) ogólnie nic .exe nie chce sie odpalić na tym kompie . chce uniknąć reinstalki bo gosciu ma złożona siec w domu. Próbowałem przywracania punktu ale nie chce sie przywrócić nie wiedzieć czemu (ma 5 punktow przywracania systemu i przywrocilem kazdy po koleji ale zawsz byl monit ze nie udalo sie przywrocic punktu.

system to windows vista buisnes 64 bit

Macie jakies pomysly ? :)

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Obrazek jest za mały i nie widzę komunikatu. Zrób zrzut tylko tego okienka i tu podaj, Pulpitu oglądać nie muszę.

Cytat
Pomyślałem o jakimś Hijack this odpalanym bez instalki (bo przecież nie zainstaluje bo wywala ten komunikat) ale znowu pojawił sie ten komunikat

HijackThis? Toż to nie jest nawet zgodne z 64-bitami. Zasady działu: KLIK. Obowiązkowym logiem jest OTL. Mówisz, że nie działa żadne EXE, ale się upewnij, że nie działa i OTL.

Cytat
Pomyślałem o podmianie pliku secur32.dll bo i ta juz mi nic nie zostało wiec znowu odpalam live mini xp i bez problemu podmieniam ( dll pobralem ze strony www.dll-files.com) znowu restart i znowu nic nie można zrobić z kompem.

Plików dla systemów Vista i Windows 7 i to jeszcze w wersjach 64-bit nie pobiera się z takich miejsc. Pliki muszą mieć identyczny build i bity. Jestem przekonana, że plik się nie zgadza, a być może pogorszyłeś jeszcze sprawę wstawiając kompletnie niezgodny plik. Na forum był delikwent, który szafował plikami z tego miejsca, a skutkiem było, że wstawił plik w wersji dla XP.

.

Czekam na sprawdzian czy działa OTL, gdyż muszę zrobić skan na wersje pliku. A to:

Cytat
Pomyślałem o podmianie pliku secur32.dll bo i ta juz mi nic nie zostało wiec znowu odpalam live mini xp i bez problemu podmieniam ( dll pobralem ze strony www.dll-files.com)

Zapewne było zupełnie nieprawidłowe i już z powrotem wstawiaj poprzedni plik gdzie był. Skoro Ty mówisz "podmieniłem plik", tym samym twierdzisz, że plik istnieje, a to nasuwa przypuszczenie, że robiłeś to w katalogu 64-bit system32, a nie 32-bit SysWOW64, do którego pije komunikat. Skype to 32-bitowy program i skoro przy jego uruchomieniu jest problem, to sugeruje naruszenie w 32-bitowym obszarze, nie 64-bit.

EDIT: Sprawdź czy po wstawieniu poprzedniego pliku na miejsce uruchomi się SystemLook x64. Jeśli tak, w oknie wklej poniższy tekst, kliknij w Look i przedstaw raport wynikowy.

:filefind
secur32.dll

,

czesc. jestem wlasnie u znajomego zaraz wklejam loga bo udal osie uduchomic systemloka z ta komenda ktora podalas

OTL sie nie uruchomil, plik secur32.dll podmienilem spowrotem, a to jest log z systemlooka x64:

Pokaż ukrytą zawartość

Do uzupełniania wypowiedzi, gdy nikt jeszcze nie odpisał, służy funkcja "Edytuj", a nie tworzenie X postów w serii. Posty łączę. Przy okazji, temat przenoszę do działu Vista.

Log prezentuje sytuację, którą już wytypowałam. Brak pliku w 32-bitowym katalogu C:\Windows\SysWOW64. Ale są kopie 32-bitowego pliku, choć w zestawieniu brak katalogu C:\Windows\winsxs\wow64_microsoft-windows-lsa_31bf3856ad364e35_6.0.6002.18051_none_0e6f38e046d75d0c, który występuje na mojej Vista x64 SP2 i to replika tego pliku siedzi w SysWOW64.

Niemniej można bez dodatkowych trudów problem rozwiązać, biorąc inną sprawną kopię 32-bitowego pliku. Przekopiuj poniższy plik do katalogu C:\Windows\SysWOW64 i zresetuj system:

C:\Windows\winsxs\wow64_microsoft-windows-lsa_31bf3856ad364e35_6.0.6002.22223_none_0f1b47e95fdad8d8\secur32.dll

.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...