BobBlunt Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Witam Jakiś tydzień temu chciałem oglądnąć nowe odcinki anime na kreskówka.pl i kiedy załączyłem odc. wyskoczył bluescreen po czym system zresetował się. Po włączeniu spróbowałem jeszcze raz i o dziwo wszystko było w porządku. Dzisiaj znowu to sie przytrafiło na tych samych warunkach. Tym razem zapisałem komunikat jaki wyskoczył po resecie: Podpis problemu: Nazwa zdarzenia problemu: BlueScreen Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7601.2.1.0.768.3 Identyfikator ustawień regionalnych: 1045 Dodatkowe informacje o problemie: BCCode: 116 BCP1: FFFFFA8006B083E0 BCP2: FFFFF8800100667C BCP3: 0000000000000000 BCP4: 0000000000000002 OS Version: 6_1_7601 Service Pack: 1_0 Product: 768_1 Pliki pomagające opisać problem: C:\WINDOWS\Minidump\120611-16473-01.dmp C:\Users\dell\AppData\Local\Temp\WER-74147-0.sysdata.xml Przeczytaj w trybie online nasze zasady zachowania poufności informacji: hxxp://go.microsoft....88&clcid=0x0415 Jeśli zasady zachowania poufności informacji w trybie online nie są dostępne, przeczytaj nasze zasady zachowania poufności informacji w trybie offline: C:\Windows\system32\pl-PL\erofflps.txt Załączam wymagane logi. Dziękuję za pomoc. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
AUDIRS6 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Witam miałem to samo mi pomógł format komputera wiem że moja wypowiedź nic nie da ale to taka opcja.Mialem dokładnie to samo. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 AUDIRS6 Dział diagnostyki infekcji obowiązują szczególne zasady: KLIK. Temat i tak przenoszę, więc to traci znaczenie. Niemniej mam zastrzeżenia do Twojej wypowiedzi. To już drugi raz, gdy wypisujesz o formacie, a szczerze wątpię, by Twój problem był identyczny. Samo słowo "bluescreen" w ogóle nie definiuje podobnego tematu, BSODów są tysiące. BobBlunt A jaka podstawa do zakładania tematu w dziale diagnostyki infekcji? Przenoszę, wstępnie do działu Windows 7. Jakiś tydzień temu chciałem oglądnąć nowe odcinki anime na kreskówka.pl i kiedy załączyłem odc. wyskoczył bluescreen po czym system zresetował się. Po włączeniu spróbowałem jeszcze raz i o dziwo wszystko było w porządku. Dzisiaj znowu to sie przytrafiło na tych samych warunkach. vs. Pliki pomagające opisać problem:C:\WINDOWS\Minidump\120611-16473-01.dmpC:\Users\dell\AppData\Local\Temp\WER-74147-0.sysdata.xml Pliki zrzutów pamięci są, toteż zdebuguj je i podaj wyniki: KLIK (punkt 5). , Odnośnik do komentarza
AUDIRS6 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 picasso Dobrze niech ci bedzie ja mówie to co mialem miałem ten sam błąd też mi sie restartował komp i wyskakiwala taka informacja BlueScreen zrobilem formata i juz tego nie ma.Wiec nie pisze tego by to tylko napisać. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 miałem ten sam błąd też mi sie restartował komp i wyskakiwala taka informacja BlueScreen Ja zaś pytam o kody bluescreen, bo sama informacja o bluscreen i restart komputera są przecież bardzo ogólne. Odnośnik do komentarza
BobBlunt Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Witam Ehh, zatrzymałem się na podpunkcie 3, więc przesyłam te pliki z Minidump: http://speedy.sh/pUgs8/Desktop.rar Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Jest tu błąd grafiki, póki co prosi się o log sprzętowy wg tego: https://www.fixitpc.pl/topic/155-zakladanie-tematu-jakie-informacje-podawac/ (lub przynajmniej screeny z HWiNFO z "system summary" i "sensors" ) i przede wszystkim dokładne info o zasilaczu. AUDIRS6 - porady w stylu "zrób formata" zachowaj sobie na forach odpowiednich dla twojego poziomu wiedzy, a ta jak wiadomo jest niemalże zerowa. Odnośnik do komentarza
SE7EN Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Nie sprawdzałem tej strony z kreskówkami, ale zakładam że są one we flash-u. Napisz jaką masz wersję Flash player-a (do sprawdzenia TU), oraz w jakiej wersji są sterowniki do Radeon-a i co to za model. Możesz spróbować wyłączyć przyspieszenie sprzętowe (PPM na filmiku/Ustawienia...). Odnośnik do komentarza
BobBlunt Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Tak na bank flash. U mnie taka wersja: 11,1,102,55 Ja mam ATI Mobility Radeon HD 550v a sterownik: 8.731.0.0 Aha, zauważyłem, że ta usterka pojawiała się podczas wejścia na serwer "Inne2". Odnośnik do komentarza
SE7EN Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Poszukaj na stronie producenta laptopa (DELL?) nowych sterowników do tej karty graficznej, jeśli są takowe to zrób aktualizację. Po wyłączeniu przyspieszenia sprzętowego Flash-a problem dalej występuje ? Odnośnik do komentarza
BobBlunt Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Tak mam Dell'a. Jednak mi piszą: "Brak dostępnych plików do pobrania dla: [ Inspiron M501R ]". Wiesz ciężko stwierdzić, czy wyłączenie przyśpieszacza sprzętowego pomoże, gdyż problem występuje jak narazie w przerwach co jeden tydzień, nie mniej jednak wyłączyłem. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi