CKwarrior Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Mam problem zakupiłem nowy dysk i winda7 mi go nie wykrywa. Na początku nie chciał wcale wstać system system dysk boot change dysk than press enter po przełączałem kabelki SATA(oba dyski takie) i system się odpalił mimo to winda7 go nie widzi?? Ma ktoś pomysł jak zrobić żeby działał? Dodam tylko, że dysk wydaje dziwny dźwięk jakby cały czas się uruchamiał i za chwilkę pada?? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 CKwarrior co ten temat robi w dziale diagnostyki wirusów? Temat wstępnie przenoszę do działu Windows 7, ale możliwe że do Hardware pójdzie. po przełączałem kabelki SATA(oba dyski takie) i system się odpalił mimo to winda7 go nie widzi?? Opisz bliżej co to znaczy "nie widzi" = gdzie nie widzi? W menedżerze urządzeń, w diskmgmt.msc czy Mój komputer? Jeśli to ostatnie = dysk pewnie nie ma litery przyznanej, co jest oczywistą konsekwencją braku partycji na fabrycznie nowym dysku. . Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Czyli podpinasz nowy dysk i na systemie w dodatkowym sofcie formatujesz + ewentualnie robisz partycje jakie chcesz. Na początku nie chciał wcale wstać system system dysk boot change dysk than press enter no jak ustawiles/ustawilo ci, boot na nowy dysk to jak mial wstac OS? Odnośnik do komentarza
CKwarrior Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 spoczko można go offnąć już sie udało ale co ciekawe na nowy dysku partycję miałem.(mój pracownik nagrał na niego filmy) Rozwiązanie jest ciekawe ten z filmami wpiąłem w Sata1 na płycie głównej a systemowy w Sata3 i co ciekawe tylko przy takim ustawieniu się uruchamia mimo iż w setup-ie nie mogę wybrać konkretnego dysku tylko primary master jako HDD nic więcej to tak działa a jak systemowy był jako Sata1 a ten z filmami jako Sata3 nie hulało? Ciekawe prawda? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi