piotreek Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Cześć Komputer z Windowsem XP, problem wygląda następująco. System się ładuje, pojawia się pulpit, ładuje się avast i stoi około 1-2 minut. Następnie coś rusza i ładuje się dalej zapora systemu windows, HP monitor od drukarki etc. W trakcie tego przestoju nie można np. otworzyć Mój Komputer (właściwości) czy mojego komputera. Firefox się otwiera i można przeglądać strony (sieć działa). Wirusy wykluczam bo system był oczyszczany 2 dni temu przez naszą ekipę . Osobiście podejrzewam że problemem są sterowniki od HP. Załączam analizę boot loga. Mam czas do wtorku żeby to rozwiązać potem muszę oddać kompa znajomemu mam nadzieje że coś wymyślimy Edit. Załączam system log windowsa. Wyraźnie widać po alercie o TCP/IP jest 2 minutowy przestój. boot.txt system_log.txt Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 ctfmon.exe klik jqs.exe klik - BTW, możesz deaktywować także ikonę java w tray'u, a na zakładce Upadate wyłączyć automatyczne aktualizacje. I oczywiście pilnować ich samemu. W tym przypadku w msconfig trzeba wyłączyć też wpis jusched.exe. Podobnie acrobat reader. Generalnie spróbuj metodą "czystego rozruchu" wyeliminować problematyczne procesy, włączając je po kolei... Na pewno Avast nieco ściemnia, więc od tego powinieneś zacząć. Do przejrzenia artykuły: 136[/snapback] Optymalizacja usług w Windows XP 156[/snapback] Optymalizacja i odchudzanie Windows XP 234[/snapback] Zabezpieczenia: Robaczywe ataki / Posłaniec Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Osobiście podejrzewam że problemem są sterowniki od HP. Załączam analizę boot loga. od tego bym zaczął Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 (edytowane) Dobra pobawię się autorun-sem ) Sterowników od HP wywalić nie mogę update ich pomógł o tyle że usługa się nie wiesza co działo się poprzednio. @Edit Wyłączyłem HP Software Update hpwuSchd Application Hewlett-Packard c:\program files\hewlett-packard\hp software update\hpwuschd2.exe hpqSRMon HpqSRmon Hewlett-Packard c:\program files\hp\digital imaging\bin\hpqsrmon.exe Sony Ericsson PC Suite Application Launcher Sony Ericsson Mobile Communications AB c:\program files\sony ericsson\mobile2\application launcher\application launcher.exe I śmiga @Koledzy i koleżanki macie jakiś pomysł jak zaszczepić system ala spyware blaster?? (bo to na pewno zapodam). Znajomy się zna na kompach jak ja na fryzjerstwie i chce maksymalnie kompa zabezpieczyć pasywnie. Edytowane 4 Grudnia 2011 przez piotreek Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi