wyga Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Kupiłem niedawno lapka Toshiba TECRA A6. Problem polega na tym, że po podpięciu ładowarki do laptopa działa dalej na baterii. Diody jak i system pokazuje, że ładowarka jest podpięta ale wciąż na baterii. W końcu bateria pada laptop się wyłącza i trzeba ładować w spoczynku baterię przez pare godzin. System w laptopie win xp. Pozmieniałem opcje zasilania ale nic to nie dało. Jakieś sugestie? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Sugestie jakby proste. Masz sygnalizację ładowania w lapku? Prąd jest w gniazdku? Wtyczki OK? A najprawdopodobniej jest tak: wtyczka ma metalowe bolce krótkie, wciskasz wtyczkę zbyt głęboko do gniazdka, wysuń lekko. Ewentualnie uszkodzenie na płycie w miejscu połączenia wtyku z płytą. Spróbuj poruszać wtykiem i zobacz czy coś się dzieje. Oczywiście walnięty może być zasilacz. Odnośnik do komentarza
wyga Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Z gniazdem raczej nie ma problemów. Bo tak jak napisałem wpinam i bez problemu dioda ładowania świeci, w systemie w opcjach zasilania automatycznie pokazuje Bieżące źródło zasilania: Prąd przemienny (AC), pod baterią ładowanie, a mimo wszystko poziom baterii cały czas spada. Jeżeli chodzi o zasilacz, nie widać, żeby był uszkodzony w gnieździe siedzi ciasno. Ruszanie wtykiem nic nie daje Odnośnik do komentarza
mojomr Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Miałem podobnie, możesz zerknąć na mój temat: http://www.fixitpc.p...__fromsearch__1 Objawy są podobne? U mnie pomogła wizyta w serwisie Odnośnik do komentarza
wyga Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Bardzo możliwe. Jak na złość wczoraj po napisaniu posta zaczął ładować się normalnie 1 raz od kilku dni. No ale nic potestuje jeszcze i zobaczymy. Na szczęście sprzedający daje 7 dni gwarancji rozruchowej więc może się z nim jeszcze dogadam. Faktycznie coś jest widocznie z wtykiem, bądź z gniazdem. Nie wiem jak ja to wczoraj sprawdzałem ale tak jak mówicie wtyk nie łączy bądź coś w gnieździe. W każdym bądź razie nie zamierzam ryzykować. Pewnie go oddam. Dzięki Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi