hom3r Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Witam, posiadam modem motorola sb5101e . Nie mogę znaleźć sterowników do Windows 7 x64 z tego co się dowiedziałem to chyba nie ma takich. Gdy podłączam modem do laptopa nic się nie dzieje, czy to wina braku sterowników? Bardzo proszę o opinie. Dane Laptopa : Acer Aspire 5750G Chipset Intel HM65 Express Procesor Intel Core i3-2330M (2.2 GHz, 3 MB cache) Karta sieciowa 10/100 Mbps Wi-Fi 802.11 b/g/n Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Temat bardziej na sieci, niż software... Windows 7 nigdy nie miałem, ale pod XP nie potrzebowałem sterowników do tego modemu (a przynajmniej podobnego, Vectra ma takie w swojej ofercie). Kto jest Twoim dostawcą netu? Jak łączysz się z netem? Jeśli masz podłączone wszystko, spróbuj zresetować modem - o ile wpięty był do niego wcześniej komp z kartą o innym adresie MAC. Odnośnik do komentarza
hom3r Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Dostawcą internetu jest Multimedia,łącze się poprzez kabel tzn modem który podłączony jest do kabla. Reset nic nie dał nawet nie wyskakuje powiadomienie że coś zostało podłaczone do laptopa. :/ Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 A co dokładniej znaczy Gdy podłączam modem do laptopa nic się nie dzieje?Jak rozumiem wcześniej do modemu był wpięty inny komp?, dlatego wspominałem o... Zmieniłem podłączenie modemu z USB na kartę sieciową lub wymieniłem kartę sieciową na inną. Skonfigurowałem protokół TCP/IP prawidłowo a nadal nie mam połączenia z Internetem.Należy zresetować modem (wyłączenie zasilania modemu). Modem przydziela adres IP dla jednego mac adresu karty lub USB, jeśli nie dokonamy restartu tego modemu nie przydzieli on adresu IP dla urządzenia o innym mac adresie. http://www.multimedia.pl/faq_internet Sprawdzałeś w menedżerze urządzeń status sterowników? Odnośnik do komentarza
hom3r Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Tak wpięty był inny komputer i wszystko śmiga na win xp. Zresetowałem modem, ale nadal nic się nie dzieje mam na myśli że nie wyskakują żadne powiadomienia a na modemie paląsięwszystkie diody. Co do sterowników Inne urządzenia: Kontroler Ethernet obok wyświetlony jest trójkąt z wykrzyknikiem. W kartach sieciowych wszystko ok :Atheros AR5B97 Wireless Network Adapter. Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Ale nie łączysz się bezprzewodowo, więc to by znaczyło że nie masz sterownika LAN (Ethernet) zainstalowanego (lub jest zainstalowany nipoprawnie). A ten znajdziesz na płytce z lapka lub na stronie Acera. Możesz użyć tych od Visty. http://www.acer.pl/ac/pl/PL/content/drivers Odnośnik do komentarza
hom3r Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 3G Acer 3G Application ? Wireless Display Intel Wireless Display Application? Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Nie. LAN Driver klik. Wireless znaczy bezprzewodowy, to pierwsze to nie wiem ale chyba coś od telefonów bazodanowego? Ty zaś masz wpięty kabelek w port Ethernet... zgadza się? Czyli używasz czegoś takiego pomiędzy modemem a lapkiem? = http://allegro.pl/kabel-internetowy-gigabit-cross-over-stp-rj45-2m-i1939292484.html W razie dalszych problemów pokaż screen z menedżera urządzeń. Odnośnik do komentarza
hom3r Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Wszystko już ok ściągnąłem stery i śmiga Dzięki bardzo . Pozdrawiam =) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi