Krystian Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Witam. Tak jak w temacie, póbowałem sposobu z http://www.fixitpc.p...__fromsearch__1 i nie pomogło. W pliku desktop.ini w C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Accessories mam taką zawartość: [.ShellClassInfo] LocalizedResourceName=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-21761 [LocalizedFileNames] Remote Desktop Connection.lnk=@%SystemRoot%\system32\mstsc.exe,-4000 displayswitch.lnk=@%SystemRoot%\system32\displayswitch.exe,-320 Paint.lnk=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-22054 Sync Center.lnk=@%SystemRoot%\System32\SyncCenter.dll,-3000 Wordpad.lnk=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-22069 Calculator.lnk=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-22019 Sound Recorder.lnk=@%SystemRoot%\system32\SoundRecorder.exe,-100 Welcome Center.lnk=@%SystemRoot%\system32\OobeFldr.dll,-33056 Bluetooth File Transfer Wizard.lnk=@C:\Windows\system32\fsquirt.exe,-2303 NetworkProjection.lnk=@%SystemRoot%\system32\NetProjW.dll,-501 Math Input Panel.lnk=@%CommonProgramFiles%\Microsoft Shared\Ink\mip.exe,-291 Snipping Tool.lnk=@%SystemRoot%\system32\SnippingTool.exe,-15051 Mobility Center.lnk=@%SystemRoot%\system32\mblctr.exe,-1008 Sticky Notes.lnk=@%SystemRoot%\system32\SNTSearch.dll,-505 natomiast w C:\Users\Krystian\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Accessories: [.ShellClassInfo] LocalizedResourceName=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-21761 [LocalizedFileNames] Windows Explorer.lnk=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-22067 Run.lnk=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-12710 Command Prompt.lnk=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-22022 Notepad.lnk=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-22051 gdzie mam jeszcze szukać? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Witam. Tak jak w temacie, póbowałem sposobu z http://www.fixitpc.p...__fromsearch__1 i nie pomogło. Ale czy nadałeś plikowi desktop.ini odpowiednie atrybuty, czyli HS? Bez atrybutów plik nie zachowuje się jak plik specjalny. Wg obrazka nie działa plik z pierwszej lokalizacji, drugi jest przetwarzany. Toteż upewnij się, że atrybuty otrzyma: Start > w polu szukania wklep CMD > wpisz te dwie komendy: CD "C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Accessories" ATTRIB +S +H desktop.ini . Odnośnik do komentarza
Krystian Opublikowano 2 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Tak, ustawiłem atrybuty dla dwóch lokalizacji plików i uruchomiłem komputer ponownie i dalej tak samo jest. Dodam, że w C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\ jest jeszcze drugi folder Programy, który jest ukryty i ma ikonę kłódki, do którego jest odmowa dostępu. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Pokaż mi co tam w ogóle jest w folderach. Uruchom OTL, wszystkie opcje ustaw na Brak+Żadne, zaś w polu Własne opcje skanowania / skrypt wklej: dir /a "C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu" /C C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Accessories\*.* Klik w Skanuj. Przedstaw log wynikowy. . Odnośnik do komentarza
Krystian Opublikowano 2 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Proszę bardzo (OTL wygenerował tylko plik OTL.txt): OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 To nie są dwa foldery. Ten drugi jest linkiem symbolicznym, punktującym zwrotnie do katalogu numer 1: Katalog: C:\PROGRAMDATA\MICROSOFT\WINDOWS\START MENU2011-11-22 13:27 Programs2011-09-18 11:34 Programy [C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs] Spróbuj ustawić atrybut R (Read-only) dla folderu Programy i podfolderu Akcesoria. W cmd: ATTRIB +R "C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs" ATTRIB +R "C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Accessories" Mam pytanie: czy był tu używany jakiś tweaker / oczyszczacz? . Odnośnik do komentarza
Krystian Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Ok, teraz już poszło, nazwy są polskie (oprócz Sticky Notes). Dziękuję. Na tym systemie jeszcze żadnego tweaker'a/oczyszczacza nie uruchamiałem ani nie instalowałem, ale zastanawiam się czy to nie przez jakąś aktulizację bo mam jakieś foldery w USERS takie jak: UpdatusUser.Krystian-PC czy UpdatusUser (Z kłódkami), nie jestem pewien czy ich nie było. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Nie zgadnę co do tego doprowadziło, ale "coś" grzebało w folderze Menu Start, ewidentna utrata atrybutów potrzebnych do interpretacji desktop.ini. mam jakieś foldery w USERS takie jak: UpdatusUser.Krystian-PC czy UpdatusUser (Z kłódkami), nie jestem pewien czy ich nie było To są foldery specjalnego konta UpdatusUser od nVidia. Temat rozwiązany, daj sygnał czy go zamykać. . Odnośnik do komentarza
Krystian Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Tak, temat można zamknąć. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi