wieslaw531 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Wiem moja głupota. Włączyłem oczyszczanie przeglądarki zbyt automatycznie i nie zauważyłem zaptaszkowanej historii przeglądania. Czy jest szansa na odzyskanie? Nie wyłączałem kompa. Folder IE na innym dysku niż domyślnie E:\Temporary......... Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Chyba zostało tylko przywracanie systemu. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Tego nie chcę. W temacie powinno być "Lista odwiedzonych stron". - Poprawiłem. W katalogu Users mam duży plik c:\Users\Wiesław Łysik\AppData\Local\Microsoft\Windows\History\History.IE5\index.dat - prawie 4 MB. Tylko pytanie czy i jak można go wykorzystać. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Witam http://www.vistax64....ie-history.html Recuva i odzyskiwanie folderów Co do pliku zobacz tym Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Historia mi nie znikła. Pod gwiazdką mogę znaleźć to gdzie byłem ostatnio. Znikła mi lista. IEHV grzebie w tym co wyżej. To nie to. Generalnie kiedyś na starszej wersji była możliwość zapisu (exportu) danych z IE włącznie z tym co mi znikło. Robiłem to okresowo. Teraz jest tylko możliwość zapisu Ulubione, Pliki Cookie, Źródła. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Wiesiu, jak wiesz nie mam rozeznania w temacie IE, ale przyszedł mi pomysł żebyś na chwile zainstalował Firefoxa. W tym miejscu już widzę twoja minę W czasie instalacji FF, (a właściwie po instalacji) jest opcja importu ustawień z IE. Może na Lisku odczytasz listę. Tak sobie tylko luźno kombinuje. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 To nie przejdzie. Brak tych danych - przynajmniej wg mnie. Próbowałem również softu z postu @piotreek - nic wiecej nie widzi. BTW wssetup - strasznie ciężko było mi zarżnąć, odinstalować i usunąć śmieci z rejestru - Babylon . Tak się zastanawiam czy nie napisać, że mam problem z ramką w IE w nowym temacie. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 To nie przejdzie. Brak tych danych - przynajmniej wg mnie. Trzeba sprawdzić empirycznie. FF nie ma Babylona w sobie. pobierz AD-remover i zrób skan. Daj do posta log. To specjalistyczna zabawka do wykrywania i usuwania takich dodatków jak Babylon http://www.fixitpc.p...zi-usuwajacych/ Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Proszę bardzo. Chyba pokonałem go sam wcześniej. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Chyba pokonałem go sam wcześniej. Pokonałeś. Zuch chłopak odinstaluj Ad- remover Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Trzeba sprawdzić empirycznie. FF nie ma Babylona w sobie. Nie lubię sierściuchów z wyjątkiem (szczególnym) jednego kota. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Nie lubię sierściuchów z wyjątkiem (szczególnym) jednego kota. To wypróbuj Google Chrome (też importuje). Sorry za tego babylona nie wiedziałem że to się instaluje z tym progsem. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Przekornie zapytam : dlaczego nie chcesz skorzystać z Przywracania systemu? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Bo nie mogę. Jak pisałem wcześniej Temp IE jest na innym dysku (śmietnik) i na nim mam wyłączoną tą opcję świadomie. BTW Czy masz pomysła jak wykonywać kopię (backup) na IE9 tego co straciłem. To tylko 20 adresów (tyle pamięta) i większość pamiętam a resztę odtworzę systematycznie. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Wiesiu na szybko takie tematy: http://www.windowsvalley.com/how-to-backup-restore-favorites-in-internet-explorer/ http://technomat.pl/index.php/pelna-kopia-zapasowa-internet-explorer-9/ Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Dzięki za próbę pomocy ale pierwszy załatwia Ulubione, które mam i mogę archiwizować w ramach IE. Drugi archiwizuje historię, którą widzę. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Dzięki za próbę pomocy ale pierwszy załatwia Ulubione, które mam i mogę archiwizować w ramach IE.Drugi archiwizuje historię, którą widzę. W takim razie nie wiem o co ci chodzi. W FF historia to to samo co lista przeglądanych stron. Możesz jaśniej powiedzieć opisać czego tam nie masz? Co tak na prawdę pokasowałeś? Czy masz pomysła jak wykonywać kopię (backup) na IE9 tego co straciłem. Jak można wykonać kopię czegoś czego nie ma? Odnośnik do komentarza
atasuke Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 nie wiem czy dobrze wczytałem się w temat i z tego co zrozumiałem chodzi ci że masz pliki historii i chcesz je podglądnąć można to zrobić takim zgrabnym programikiem spróbuj. http://www.nirsoft.net/utils/iehv.html Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Nuriel, jak to zadziała jesteś przeze mnie zgłoszony na moda. Bezapelacyjnie. Dożywotnio. I po co ja się tak staram.... Odnośnik do komentarza
atasuke Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 @Belfegor To czy zadziała to się okaże w sumie sam daje status powodzenia na 5%, Warto spróbować jeżeli plik z historią jest to go znajdzie i powinien wyświetlić co w trawie piszczy a to już sukces Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 (edytowane) @Nuriel To już było testowane wcześniej post #5. Widzę, że się chyba nie rozumiemy więc wpis niestety będzie łopatologiczny (przepraszam). W IE9 i pewnie w każdej przeglądarce jest pasek adresu, który można rozwinąć z tzw listą odwiedzanych stron - nie mylić z odwiedzonymi (te są w historii). Ostatnio odwiedzona strona przechodzi na pierwsze miejsce. Usunięcie adersu krzyżykiem powoduje pojawienie się adresu 20 + 1. Limit to chyba 20 stron. To są adresy, które często odwiedzam. To nie jest HISTORIA. Na tej liście nie pojawiają się adresy wybierane z Ulubionych. I właśnie te dane mi wcięło przy zaznacznej historii. Z prawej strony mam Gwiazdkę i po kliknięciu mam do wyboru: Ulubione, Źródła i HISTORIĘ. Ulubione są (nie były zaptaszkowane), w źródłach brak danych, w historii są strony włącznie z tymi, które przeglądałem przed czyszczeniem ułożone chronologicznie w kolejności otwierania. I IEHV grzebie tylko w tej historii. Edytowane 2 Grudnia 2011 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 O ile dobrze rozumiem, Tobie chodzi o ten górny fragment listy. Te dane są nagrywane w kluczu: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\TypedURLs Odzysk tego równy jest wyszukaniu wstecznej kopii rejestru w cieniu woluminu, a konkretnie starszej postaci pliku rejestru użytkownika C:\Users\Konto\NTUSER.DAT, z której wyekstraktujesz ten klucz do importu. Ta kopia istnieje pod warunkiem, że nie wyłączyłeś "Ochrony systemu" na dysku systemowym, oraz że został nagrany cień z odpowiedniego okresu. Jak dostać się do kopii cieniowej selektywnie (bez używania całego Przywracania systemu): - Jeśli masz odpowiednio "wysoką" edycję Windows 7, prawoklik na tło folderu C:\Users\Konto > Właściwości > Poprzednie wersje > wybierasz dostatecznie starą (o ile będzie) > Otwórz. - Jeśli system nie ma tej opcji, zainstaluj ShadowExplorer i za jego pomocą wygrzeb plik. Gdy wyszukasz odpowiednio stary plik, kopiujesz go z cienia np. na Pulpit, uruchamiasz regedit i z menu Plik opcją "Załaduj gałąź rejestru" tymczasowo montujesz w celu eksportu tego klucza, plik REG edytujesz w Notatniku w celu dopasowania ścieżek i import do systemu. , Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 (edytowane) Mam kopię z 23.11.2011 i skopiowałem na dysk E:\. Odpaliłem regedit w trybie admina i "Załaduj ..." jest nieaktywne. W7 Pro x64 SP1. Edytowane 2 Grudnia 2011 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Odpaliłem regedit w trybie admina i "Załaduj ..." jest nieaktywne. Nie wskazałeś prawidłowo miejsca do montowania. Należy zaznaczyć jedną z master gałązek np. HKEY_USERS (to wskazówka, że montujesz tutaj) i dopiero wtedy opcja jest aktywna > wskazujesz NTUSER.DAT > wklep dowolną nazwę roboczą np. TEST (plik zamontuje się w ścieżce HKEY_USERS\TEST) > nawigujesz do klucza i eksport > następnie podświetlasz TEST i z menu Plik Zwolnij gałąź rejestru. W Notatniku otwierasz REG i poprawiasz ścieżkę. . Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 (edytowane) Dzięki serdeczne. Mam to co znikło. Jednocześnie dzięki tej poradzie wiem jak zrobić kopię. Jedyna rzecz, która jest dla mnie niezrozumiała to Zaptaszkowanie Historii usuwa te dane a nie usuwa historii. Pewnie jak zwykle modyfikacja klucza rejestru niezbyt dokładnie odzwierciedlana jest w wersji językowej. Temat do zamknięcia. Pozdrawiam Edytowane 2 Grudnia 2011 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi