lukasz77 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 To moze drobiazg jednak nie moge na ten temat nic znaleźc w necie, folder - C:\Documents and Settings\nazwa profilu\Ustawienia lokalne\Temp\ plik zmienia nazwy np JET6939.tmp lub JET8C51.tmp i jest ciagle modyfikowany a ja nic z nim nie robie, nie da sie go usunac z tego folderu z ktorego mozna przeciez wszystko usuwac, czy moze ktos wie co to jest , i czy mozna go probowac usuwac np kill boxem czy czyms takim Odnośnik do komentarza
deFco247 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Sprawdź który proces go używa. Np. za pomocą Unlocker'a. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 folder - C:\Documents and Settings\nazwa profilu\Ustawienia lokalne\Temp\ plik zmienia nazwy np JET6939.tmp lub JET8C51.tmp i jest ciagle modyfikowany a ja nic z nim nie robie, nie da sie go usunac z tego folderu z ktorego mozna przeciez wszystko usuwac, czy moze ktos wie co to jest , i czy mozna go probowac usuwac np kill boxem czy czyms takim Pliki tego pokroju często są w użyciu. To pochodne silnika bazodanowego JET (KLIK / KLIK) i nie ma tu nic nienormalnego. Folder Temp zostanie opróżniony metodą na resecie, za pomocą TFC - Temp Cleaner. Pliki tego rodzaju powstaną na nowo, w zależności od potrzeby. Drobna uwaga: Unlocker ładuje teraz jeszcze więcej śmieci w instalatorze, w zależności od ustawień regionalnych systemu są podawane także śmieciarskie toolbary. To soft sponsorowany, niestety czyste "freeware" to już nie jest i trzeba uważać, by nie wpuścić szajsu w system. . Odnośnik do komentarza
deFco247 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Unlocker ładuje teraz jeszcze więcej śmieci w instalatorze, w zależności od ustawień regionalnych systemu są podawane także śmieciarskie toolbary. To soft sponsorowany, niestety czyste "freeware" to już nie jest i trzeba uważać, by nie wpuścić szajsu w system.Dlatego też linkuję do wersji na dobrychprogramach. Tamta wersja jest ogołocona z tego typu "dodatków". Sprawdzałem to rozbierając instalator. PS. Eh... O Googlu zapomniałem... http://www.pcreview.co.uk/forums/thread-2379262.php Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Dlatego też linkuję do wersji na dobrychprogramach. Tamta wersja jest ogołocona z tego typu "dodatków". Sprawdzałem to rozbierając instalator. E, coś nie za bardzo to sprawdziłeś. To jest dokładnie ten sam instalator. Sprawdź sobie sumę kontrolną MD5 i wagę obu plików. DB nie wolno modyfikować zawartości EXE (naruszenie licencji), hostują oryginał. Oto instalator z DB i jego zawartość: Jest tu obiekt Quickstores (to jest jeden z pasków, drugi to Bing i ten to mnie nie razi, oraz stary eBay = to było już wcześniej). Nie widzisz tego podczas instalacji, bo przypuszczalnie podaje Ci instalator to co jest przeznaczone dla Twojej strefy regionalnej. Ale w EXE to jak najbardziej jest. A tu jeszcze na Wildersach obrazek jak wygląda ten śmieć po instalacji: KLIK. . Odnośnik do komentarza
deFco247 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 (edytowane) Hmm... Kilka dni temu hostowany na DP instalator ważył niewiele ponad 200KB i go właśnie sprawdzałem. Teraz właśnie zerknąłem na tą stronę i rozmiar tam podawany zgadza się z tym, co podają na stronie domowej Unlockera. To samo się tyczy sum MD5. Mam jeszcze na dysku tamtą obciętą wersję, waży ona: W środku jest takie coś: Jak widać folderu $TEMP z tymi toolbarami brak. Zawartość folderu $PLUGINSDIR: Czyli jednak DP prawdopodobnie dopuściło się nagięcia licencji... Edytowane 17 Czerwca 2010 przez deFco247 Odnośnik do komentarza
lukasz77 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Uzywalem unlockera bo byl lepszy niz killbox, ale z tych wszystkich polskich dobre programy , programosy itd ja juz nic nie sciagam , tam wszystkie instalki sa zawirusowane, szukam stron producentow Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Kilka dni temu hostowany na DP instalator ważył niewiele ponad 200KB i go właśnie sprawdzałem. Nie sądzę, by naruszyli licencję przez manual. Musieli skądś pobrać ten plik. Np. na Filehippo jest ciągle ten kastrat 215KB (w $COMMONFILES\Unlocker\$PLUGINSDIR siedzi stary sponsor eBay). Kilka innych serwisów także dysponuje takim instalatorem. Tu musiało być jedno źródło dla tego pliku. Być może to autor dał taką wersję na samym początku, a potem ją podmienił na grubszą z większą ilością sponsorów. Tego już nie wiem. Można ściągnąć ze strony producenta ciut starszą wersję portable Unlocker. Ten wariant jest jeszcze mniejszy niż instalator kastrowany i nie ma żadnych sponsorów. ale z tych wszystkich polskich dobre programy , programosy itd ja juz nic nie sciagam , tam wszystkie instalki sa zawirusowane, szukam stron producentow DB na pewno nie udostępnia zawirusowanych. Jeśli coś AV wykrywa to: sponsora który jest w oryginale (DB często nie informuje, że np. jest moduł skrótów eBay czy śmieć Ask Toolbar a na to niektóre skanery reagują traktując jako niepożądany adon reklamodawczy i to się zgadza i nie ma tu nic do rzeczy zerowa szkodliwość obiektu = to nadal śmieć) lub false alarm na kompresji pliku. Fakt, ja nigdy nie pobieram z takich serwisów, zawsze idę na stronę producenta. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi