switch48 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Witam! Od pewnego czasu przy uruchamianiu Firefoksa 3.6.3 w WinXP Prof+SP3 następuje samoczynne zaznaczenie opcji "Pracuj w trybie offline". Jest to niezwykle denerwujące. Przeszukując internet natrafiłem na taką poradę: W config należy wpisać wartość logiczną toolkit.networkmanager.disable => true Jednak nic to nie dało i dalej uruchamia się w "offline". Czy macie jakąś radę na te "zjawisko" ?? pzdr Odnośnik do komentarza
Naathim Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 wpisz about:config, w filtrze wpisz offline i przepisz po kolei jaką masz wartość gdzieś. Porównam ze swoim i może znajdziemy jakieś nieścisłości, bo na razie też nie widzę rozwiązania. Odnośnik do komentarza
Ukash Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zobacz w about:config filtr: browser.offline czy masz na false. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Ukasz - ale gdzie w FF 3.6.3 masz taką wartość? Domyślnie tego nie ma... Wtedy najlepiej dodać - KLIK Odnośnik do komentarza
switch48 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 (edytowane) Witam ! Ustawiłem w about:config tak: browser.offline => true (był u mnie ten wpis) browser.offline-apps.notify =>true Zamknąłem Firefoxa i wystartowałem od nowa. Pełny sukces! Wszystkim bardzo dziękuję za porady. Edytowane 23 Czerwca 2010 przez DawidS28 Jako rozwiązany temat zamykam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi