stinx Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 nie uruchamia mi sie windows 7, nie uruchamia mi sie tryb awaryjny recovery samsung nie dziala nie wiem jak odzyskac system :/ http://s8.postimage....84/DSCF8659.jpg prosze o jak najszybsza pomoc Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Mało informacji: kod 0xc000000f = co jest pod nim napisane (powinna być podana przyczyna), co było ostatnią akcją przed wystąpieniem problemu (czy było coś odinstalowywane?), na czym polega niedziałanie Recovery Samsunga? Wstępnie: możesz skorzystać z Przywracania systemu wywołanego z poziomu WinRE (płytę możesz pobrać stąd: KLIK). EDIT: Dodałeś obrazek, czyli błąd to "0xc000000f Informacje: Nie można uruchomić pozycji rozruchu, ponieważ wymagane urządzenie jest niedostepne". Ponawiam pytanie: co było robione tuż przed awarią? . Odnośnik do komentarza
stinx Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 zainstalowalem sbybot bo mialem keylogera, potem uruchomilem ponownie i padl avast nic nie wykrył Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 zainstalowalem sbybot bo mialem keylogera, potem uruchomilem ponownie i padl Jakiego "keyloggera" i skąd ta wiedza? Czy Spybot coś przypadkiem usuwał, może usunął jakiś plik Windows? Zaś Spybot jako taki to archaizm, mówiłam Ci kiedyś chyba nawet o tym. Skoro "tylko tyle zrobione", to spróbuj Przywracania systemu, jak podałam. . Odnośnik do komentarza
stinx Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 na pewno keylogger bo pewne rzeczy zostały skradzione z virtualnego świata do których tylko ja miałem dostęp a spybot wykrył sporo i usuną wszystko, zaraz wypale to co podesłałaś i nie wiem co dalej Co się robi po włożeniu płytki repairdisc? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 i nie wiem co dalejCo się robi po włożeniu płytki repairdisc? Czy Ty choć spojrzałeś w link o nazwie "WinRE"? Tam jest opisane jak wygląda start z płyty, jakie są opcje i jak się nimi posługiwać. spybot wykrył sporo i usuną wszystko Jak mówię, wyniki należy obejrzeć, by potwierdzić co to były za wykrycia. To dziwny zbieg okoliczności, że usuwałeś programem > restart > pad Windows. . Odnośnik do komentarza
stinx Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 z tą płytka mam problem wziełem next i teraz mam tylko niebieskie tlo i kursor Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 O którym etapie mówisz, które "Next"? I jeszcze pytanie: pobrałeś oczywiście płytę zgodną bitowo? Tam są dwie wersje, 32-bit i 64-bit, WinRE musi być w bitach takich jak system, by można było użyć pewne funkcje. Odnośnik do komentarza
stinx Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Dobrą mam x64 teraz reinstall robie bo chyba nic z tego nie bedzie teraz mi nawet o nowa nie chce sie zainstalowac windows pojawilo sie setup is startin... i nie idzie dalej edit Dobra problemow nie koniec, zainstalowalem jakos xp ale padl na naastepny dzien jak chcialem odzyskac jakies dane z tej partycji co padl mi windows 7.(musialem odzyskiwac bo przez przypadek wybralem najpierw by tam sie instalowal xp i zformatowalo go troche chyba 20%) teraz ni stad mi zowad udalo mi sie uruchomic samsung recovery z sys. ktory dostalem podczas kupna laptopa. no i znowu problemy -strasznie wolno chodzi -moj kompoter chyba minute sie otwiera potem tak jakby sie odwiesza jesli chodzi o chlodzenie to przy okazji wyczyscilem go i zmienilem paste pod prockiem na nowa Teraz skanuje dyski ta aplikacja do wykrywania błędów w sektorach moze cos pomoze Mi sie wydaje ze sie dysk zajeździł co wy na to? Odnośnik do komentarza
stinx Opublikowano 30 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 (edytowane) Co prawda brakuje jeszcze skanów SMART dysku i info o dysku, dam je za pare godzin bo to co teraz idzie to nie wiem ile czasu zajmie bo raz pokazuje 200 h raz 3h Edytowane 30 Listopada 2011 przez picasso Tematy połączone. Dział infekcji to złe miejsce. //picasso Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Nie wiem jaki rozmiar mają u Ciebie partycję, ale to co widać na kawałku skanu kwalifikuje się conajmniej na remapowanie. Aczkolwiek najlepszym sposobem na usunięcie badów (x UNC) i wolnych sektorów (m.in. >500ms) jest zerowanie (co kasuje bezpowrotnie dane), a następnie remapowanie. Z tym, że jeśli S.M.A.R.T. sygnalizuje wykorzystanie puli sektorów które zostały relegowane odradzane jest stosowanie tych zabiegów. http://www.nirvanowiec.republika.pl/MHDD.html Tak więc zanim cokowiek postanowisz z tym zrobić przejrzyj S.M.A.R.T. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Tylko dodam, że on zdaje się już wdrożył remap (KLIK).... . Odnośnik do komentarza
stinx Opublikowano 30 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 to co juz nie ma chyba sensu skanowac dalej bo i tak wiadomo ze sa juz te UNC? a partycji mam dwie w windows 7 ale tak to jakby jest jeszcze samsung recovery i tam chyba z 15 gb Tylko dodam, że on zdaje się już wdrożył remap (KLIK).... tak ale nie udalo sie ukonczyc zatrzymal sie na 17% a robilo sie cala noc Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Ja bym nie skanował. Pokaż S.M.A.R.T. (F8). Odnośnik do komentarza
stinx Opublikowano 30 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Atrybut #3 mógłby wskazywać na problemy z podsystemem elektomechanicznym lub na zwykłe starzenie sie dysku, ale nie wskazuje to bepośrednio na awarię dysku. Atrybut #191 (większy od 0) mógłby wskazywać na to, że laptop zbyt delikatnie traktowany nie był (wstrząsy, przeciążenia). Ale w przypadku laptopów trudno jednoznacznie stwierdzić z czego może to wynikać. Bywa, że to feler dysku. Atrybut #197 (jeden z krytycznych) to całkiem spora kolejka niestabilnych sektorów czekających na relokowanie. Degradacja tego parametru może wskazywać bezpośrednio na awarię dysku, aczkolwiek z innych atrybutów to nie wynika. Wskazany jest backup danych. Remap jak twierdzisz niewiele Ci dał, więc generalnie pozostaje Ci próba zerowania (utrata danych!!) + remap. Potem ponownie skan powierzchni celem sprawdzenia efektów + odczyt S.M.A.R.T. Co ważniejsze dane możesz spróbować skopiować z użyciem LiveCD. Odnośnik do komentarza
stinx Opublikowano 30 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 a co sie stanie z moja partycja od samsung recovery? w ogole jak to mam skopiowac zeby potem dalo sie zainstalowac? Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Recovery oczywiście wyparuje. Z drugiej strony nie masz gwarancji, że zerowanie rozwiąże problem. Trochę podejrzane jest to "zacięcie" przy remapowaniu. Tak duża liczba sektorów oczekujących na relokowanie też nie bierze się znikąd... Jeśli masz możliwość, wymień dysk (do czego być może będziesz zmuszony). Możesz zrobić backup całej partycji recovery (co może być trudne przy takim stanie dysku). Po postawieniu systemu możesz też stworzyć własną partycję recovery. https://www.fixitpc.pl/topic/936-wlasna-ukryta-partycja-recovery/ Ale generalnie w kwestii partycji recovery zaczekaj na opinię innych użytkowników. Odnośnik do komentarza
stinx Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 zaczelem zerowac czyli f4 i ta opcja erase ... destroy jeszcze 21 h Odnośnik do komentarza
stinx Opublikowano 2 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 dobra dalem juz na gwarancje Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi