markym Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Witam, Ostatnio chyba z 3 razy pojawił mi się na pulpicie taki niepozorny pliczek otwierany notatnikiem - PRDMOWrapper. Czy to coś groźnego? Bo tutaj jakby tak piszą http://www.instantspywareremoval.com/errors/PRDMOWrapper.dll.html. pozdro m Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Ta strona, którą podajesz, won. To typowe strony wątpliwej reputacji naciskające na podejrzany "skan". Zaś plik o nazwie PRDMOWrapper.dll = PlayReady DirectShow DMO Wrapper Filter DLL (czyli plik od systemu Microsoft PlayReady). To co jest na Pulpicie to przypuszczalnie powiązany plik *.log (najwyraźniej nie masz odznaczonej opcji "Ukrywaj rozszerzenia znanych typów plików"). Otwórz w Notatniku i pokaż co tam jest. . Odnośnik do komentarza
markym Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Z tą stroną to tak przypuszczałem... Niestety wywaliłem ten plik - ale tam było coś o jakimś playerze, jakas data , godzina... A opcję "Ukrywaj rozszerzenia znanych typów plików" mam z "ptaszkiem" pzdro ps. to co poczekać aż pojawi się znowu i wtedy wkleić treść z notatnika? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Niestety wywaliłem ten plik - ale tam było coś o jakimś playerze, jakas data , godzina... Pewnie coś takiego (to zawartość pierwszego z brzegu pliku PRDMOWrapper.log wyłowionego na Google): -------------------------------------------------------Filename: C:\PROGRA~1\PLAYRE~1\PRDMOW~1.DLLDate: 2-20-2010Time: 17:26:44------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------Filename: C:\PROGRA~1\PLAYRE~1\PRDMOW~1.DLLDate: 2-20-2010Time: 19:11:8------------------------------------------------------- Ścieżka C:\PROGRA~1\PLAYRE~1 to ścieżka skrócona w systemie 8+3. To jest C:\Program Files\PlayReady (czyli aplikacja Microsoftu). A opcję "Ukrywaj rozszerzenia znanych typów plików" mam z "ptaszkiem" No właśnie, "z ptaszkiem", a tu mówię o tym, że ptaszka nie ma być, by widzieć całą nazwę pliku. . Odnośnik do komentarza
markym Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Treść z notatnika by się raczej zgadzała. Co robić dalej? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Nie uważam, że tu jest cokolwiek do roboty. Nie mówisz, że PlayReady nie jest zainstalowany, przyjmuję więc, że jest, a dlaczego ten log na Pulpicie się zgłasza = nie wiem. Odnośnik do komentarza
markym Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Szczerze mówiąc nawet nie wiem co to jest PlayReady - rozumiem że jakieś narzędzie Microsoftu. a dlaczego ten log na Pulpicie się zgłasza = nie wiem. No nie wierzę że napisałaś te 2 ostatnie wyrazy Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Opcja "Edytuj" zamiast tworzyć X postów w serii, posty łączę. Szczerze mówiąc nawet nie wiem co to jest PlayReady - rozumiem że jakieś narzędzie Microsoftu. Przykładowe wyjaśnienia na stronie Ipla: KLIK. No nie wierzę że napisałaś te 2 ostatnie wyrazy Gdybym wszystko wiedziała, wariatkowo. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi