Gość BelHeI Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Witam, posiadam system Windows Thin PC i wszystko grało od kilku miesięcy, lecz ostatnio mam problem z systemem. A mianowicie, gdy zaznaczam kilka plików, to w pewnym momencie explorer.exe wyłącza się i robi restart. Jest to dość upierdliwe, bo trzeba od nowa zaznaczać pliki, a często ponownie tak zrobi. Jakie logi są Państwu potrzebne, do zdiagnozowania mojego problemu? Pozdrawia, Maciek Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Zaznaczenie plików + restart powłoki explorer.exe = podejrzane kodeki i rozszerzenia shella. Uruchom Dziennik zdarzeń i w sekcji Aplikacje szukaj zdarzenia numer 1000 opisującego pad explorer.exe. Przeklej szczegóły błędu. Odnośnik do komentarza
Gość BelHeI Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 U mnie nie są rejestrowane żadne błędy w Dzienniku zdarzeń, pomimo, iż usługa "Dziennik Zdarzeń" jest uruchomiona. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Czyżby kolejne skutki uboczne "Thin PC"? W takiej sytuacji działania na oko. Zrób test za pomocą narzędzia ShellExView. W nim poprzez klik w kolumnę producenta ułóż w jednym bloku wszystkie różowe (rozszerzenia nienatywne), zbiorowo je zaznacz i wyłącz. Zresetuj system i sprawdź czy zaznaczanie plików nadal powoduje pad powłoki. . Odnośnik do komentarza
Gość BelHeI Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Nie mam żadnych pozycji oznaczonych na różowo. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 A co to za rodzaj plików, nie są to aby jakieś pliki gatunku audio-video? Czy są zainstalowane jakieś kodeki? Odnośnik do komentarza
Gość BelHeI Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Wywaliłem kodeki K-Lite i wszystko śmiga tak jak powinno Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi