PiotrJIMI Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 WITAM SERDECZNIE bardzo proszę o pomoc i porade, mam system - windows 7 home premium 32 bit od pewnego czasu nie mam aktywnej opcji w ikonie "centrum akcji" - centrum zabezpieczeń nic nie pomaga program xp-Anti-Spy,ani nic nie pomaga narzędzia administracyjne - usługi,a przy napisie w centrum akcji przy napisie centrum zabezpieczeń jest przycisk włącz i jak ja go klikam to absolutnie nic się nie dzieje i nawet nie wyskoczy żaden komunikat.skanowanie programem malwarebytes anti malaware tez nic nie dało. log z OTL ustawiłem na 90 dni ponieważ z ja naprawde nie wiem od czego to może być,poprostu wczoraj zauważyłem że tak jest. xp-antispy właczyłem i wyłączyłem centrum bezpieczeńśtwa i restarty - nic nadzędia administracyjne-usługi - uruchom centrum zabezpieczeń - wyskakuje - Błąd 5.Odmowa dostępu.Nie aktywne - wszystkie zadania - nic przywracanie systemu - nic nie pomaga zasyłam log z programu malware bytes anti malware zasyłam log z OTL w miarę możliwości proszę o szcegółowe instrukcje co ja mam zrobić bardzo proszę o pomoc i z góry ja naprawdę szczerze dziękuje. DZIĘKUJE I POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 PiotrJIMI, nie jesteś proszony o podawanie logów, które są zbędne i usuwam to (przy okazji oczyszczam temat ze zbędnych postów). HijackThis to narzędzie, które możesz w poważnej analityce aktualnie podłożyć pod koła, zupełnie nieprzystosowany do bieżących warunków. Są określone zasady = logi z OTL (biją HijackThis na głowę zakresem informacji) oraz GMER (no właśnie, gdzież on?). Poza tym, używałeś ComboFix w bliżej niesprecyzowanym czasie, widać to w logu, tak więc kiedy i po co był używany? W raportach brak śladów infekcji. Centrum nie działa z tego powodu: usługi - uruchom centrum zabezpieczeń - wyskakuje - Błąd 5.Odmowa dostępu. Teraz jest zagadnienie do diagnostyki, co blokuje usługę. Wstępnie moja uwaga skupia się na McAfee: kiedy on się pojawił i czy na pewno problem się nie zbiegł z jego instalacją? Pytanie zadaję na wszelki wypadek, mimo tego jasnego sformułowania: log z OTL ustawiłem na 90 dni ponieważ z ja naprawde nie wiem od czego to może być,poprostu wczoraj zauważyłem że tak jest. . Odnośnik do komentarza
PiotrJIMI Opublikowano 25 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 WITAM nie znam się na tych "logach" chciałem tylko dobrze co do "combofix" to juz historia i to było używane długo długo przed tym obecnym objawem,a antywirus "macafee" instalowałem wczoraj czyli 24.11 a ten objaw juz był wczesniej i przed instalacja antywirusa. zasyłam ten log z GMER bardzo proszę o pomoc i porade POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 W związku z tym, że w logach nie widać przyczyny, na wszelki wypadek zrób jeszcze skanowanie za pomocą Kaspersky Virus Removal Tool. W konfiguracji skanera zaznacz wszystkie obszary do skanowania. Przedstaw wyniki typu "Detected threats", o ile będą. nie znam się na tych "logach" chciałem tylko dobrze Nie wątpię, że chciałeś dobrze, tylko że właśnie po to są zasady: KLIK (""Określonych", czyli dobranych starannie przez nas a nie intuicyjnie przez użytkownika."). . Odnośnik do komentarza
PiotrJIMI Opublikowano 25 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 już nie ma kłopotu,pomógł restart wartości w rejestrze,usunięcie i wgranie nowej wartości rejestru w tej sprawie. DZIĘKUJE BARDZO ZA POMOC zamykam temat Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi