marcinkowski Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Witam. Kolega prosił mnie żebym mu znalazł jakiś niedrogi dysk, rzuciłem trochę okiem na Allegro i znalazłem coś takiego jak w poniższych linkach i się zastanawiam o co tu chodzi, ale zanim do niego napiszę to chciałem się podzielić moim wrażeniem i zapytać czy się nie mylę, chodzi o to że wydaje mi się że robi on ludzi w bambuko, dyski wyglądają jak jeden i ten sam tylko inna naklejka, po za tym opis wygląda jak od Seagate, więc chyba coś tu nie tak. Coś mi się obiło o uszy że była jakaś czarna seria Seagate, możliwe więc że próbować ludziom wcisnąć ten kit. http://allegro.pl/hitachi-hdt721016sl-160gb-sata-2-nowy-12m-gw-f-v-i1940301151.html http://allegro.pl/wd-1600aajs-160gb-sata-2-nowy-12m-gw-f-v-i1940301615.html Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Widac, ze oba opisy sa identyczne, a do tego bledne wg danych producenta. Gwarancja 1-no roczna wzgledem 3 letniej w normalnym sklepie to nastepna niespodzianka. Jak ktos lubi zaoszczedzic i poczuc adrenaline to polecam. Osobiscie nigdy w zyciu. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 (edytowane) Ciekawy przypadek, wysłałem zapytanie ciekawe czy odpowie. W odpowiedzi odpisał, że nie rozumie o co go pytam. Firma zwie się F.H.U PE-CET,........... PE-CET. :lol: :lol: Edytowane 24 Listopada 2011 przez marekW Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 (edytowane) No ja również chciałem zapytać ale dla wszystkiego również zapytam. Opisy są błędne bo prawdopodobnie są od jakiego Seagate. Dyski mogą być nowe tzn. nie używane, możliwe że pochodzą z rozebranych komputerów z których sprzedaje części. Widziałem zdjęcie tego WD to wygląda trochę inaczej. Dla mnie odpisał że dyski mają takie same parametry więc jest ten sam opis i że ze względu na tak niską cenę nie mogą dać więcej gwarancji. Edytowane 25 Listopada 2011 przez marcinkowski Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi