Punisher2010 Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Moja koleżanka ma problem z którym nawet ja nie wiem jak sobie poradzić, a mianowicie nie można podłączyć w żaden sposób (nawet Samsung Kies nie pomaga) telefonu Samsung Monte. Sterowniki jakie posiada są przeznaczone dla XP i są niekompatybilne z Windows 7 i nie potrafimy znaleść takich które będą kompatybilne i pozwolą wykryć telefon w taki sposób by działał. Problem jest znany wielu osobom Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Czy w aparacie jest możliwość wyboru trybu pracy - gdzieś w menu połączenia. W wielu aparatach np NOKIA wystarczy wybrać tryb USB i wówczas zachowuje się jak zwykły pen jednak jest masa ograniczeń z dostępem do zawartości. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Tym spróbój. http://www.dobreprog...dows,15748.html Słabo szukacie ja KIES znalazłem dla tego modelu http://www.samsung.c...ail&tab=support Wsparcie dla produktu SAMSUNG Kies,PC Sync(09 Nov, 2011) A tu link bezpośredni http://org.downloadcenter.samsung.com/downloadfile/ContentsFile.aspx?CDSite=UNI_PL&CttFileID=4734867&CDCttType=SW&ModelType=N&ModelName=GT-S5620&VPath=SW/201105/20110501142538304/Kies_2.1.0.11095_121_6.exe Jest kompatybilny z Windows 7 Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 "(nawet Samsung Kies nie pomaga)" To masz na myśli? - Samsung Kies Mini: http://www.softpedia...Kies-Mini.shtml zwróć uwagę na wymagania. EDYTA @piotreek - pisząc nie widziałem Twojego posta a @Punisher'a2010 od przybytku czapka nie powinna zaboleć Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 @Bonifacy na stronie samsunga (moj post wyżej) jest pełna wersja KIES-a dla tego telefonu zgodna z Win7 Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 :lol: koleżanka ma problem z którym nawet ja nie wiem jak sobie poradzić ładnie to ująłeś punisher, bez urazy ale to chyba powinno brzmieć tak: "....koleżanka ma problem, w którym przede wszystkim ja nie potrafię zaradzić......" to jest poprawna forma. To tak w kontekście tej masy tematów, które ostatnio tworzysz. Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 25 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 W telefonie jest opcja połączenia USB, można też wybrać pamięć masową bo posiada kartę pamięci, i opcja odtwarzacz multimedialny. Ale nie rozumiecie nadal, tu nie chodzi o kompatybilność Samsung Kies, tylko o niekompatybilność sterowników kabla USB do tego telefonu (ma tylko w wersji dla XP) i jak dotąd nie znalazłem kompatybilnych z Windows 7 Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Naprawde uwazasz, ze kabel potrzebuje sterownika? Chyba odpadam Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 @Punisher tak się składa iż podłączałem podobnego samsunga i nie był potrzebny żaden sterownik do kabla USB :> New PC Studio zabanglało. Dał byś jakies fotki (najlepiej koleżanki :P ) z błędem bo szklaną kulę mam w serwisie BTW sterowniki do telefonu są zaszyte w PC Studio które działa pod Win 7 i to nawet 64-bitowym (więc wklejaj fotki ) Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 26 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Nie mam możliwości zrobienia fotek, screenów tym bardziej, bo mało kiedy u niej jestem. Wiem tylko, iż podobny telefon to nie Monte i Windows 7 wykrywa telefon jako nowe urządzenie, ale marudzi że nie może znaleźć i zainstalować sterowników. Z Samsung PC Studio spróbujemy, lecz to chyba też kiedyś sprawdzała i nie działało z tym fonem Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Nie mam możliwości zrobienia fotek, screenów tym bardziej, bo mało kiedy u niej jestem. czy ty nie potrzebujesz czasem sterownikow kompatybilnych z nami ? Jak juz bedziesz u Niej to pozdrow serdecznie i popros zeby sama zalozyla temat, bedzie prosciej pomoc ..chyba? Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 26 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Znalazłem na zagranicznym forum coś takiego i sterowniki Dzwoniłem do niej, że napisałem jej na gg po polsku krok po kroku co ma zrobić, lecz na gg będzie dopiero wieczorem. Miejmy nadzieję, że to właśnie to będzie rozwiązaniem problemu Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 A ja się dziwię bo na stronie SAMSUNGA KIES do tego telefonu obsługuje Win7 w całej rozciągłości więc problem leży gdzieś indziej ) BTW Monte (jeśli się nie mylę ) nie jest na Androidzie Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 więc problem leży gdzieś indziej tak, a dokładnie pomiędzy klawiaturą a krzesłem. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 tak, a dokładnie pomiędzy klawiaturą a krzesłem. Taa...w rozumieniu tekstu pisanego!!* *Bo sterowniki są w KIES-ie zaszyte więć po co ściągać jakieś inne i do tego podawać rady dotyczące Androida . PC Studio nie da rady bo nie działa z tym modelem ) tak! umiem obsługiwać google ) Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 zapomniałem dodać: bo szklaną kulę mam w serwisie ale od mojej się od pimpaj , nie jest na pożyczki. Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 29 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Koleżanka jeszcze tego nie zrobiła, ale mam pytanie. Czy problem z Samsungami pod Windows 7 jest związany z używaniem nielegalnie aktywowanego Windowsa ? (ona niestety używa aktywatora) Kolega ma bowiem legalnego (jak ja) Windowsa 7 i wykrywa u niego bez problemu telefon Samsung SGH-F480. U mnie znowu z kolei nie potrafi zainstalować sterownika Samsung Ext USB Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Wiesz co kombinujesz jak kierowca nawalonego autobusu linii 24 w Boże Narodzenie pod górkę na trasie Warszawa Konin. Weź no pisz dokładnie co instalujesz. Po co ci jakieś zewnętrzne drivery skoro KIES powinien je mieć zaszyte w sobie. KIES do tego telefonu ze strony Samsunga obsługuje Windowsa 7 32 jak i 64 bitowego. Dalej nie wiem w czym problem. Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 29 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Eh nie rozumiemy się, kolega jak podłączył telefon Samsung SGH F480 (to nie Monte) do swojego lapka z Windows 7 x64, to system sam wgrał co potrzeba i możliwe jest zarządzanie bez Samsung Kies itp. a u mnie po podłączeniu do przedniego panelu usb, Windows 7 marudzi, że nie może zainstalować odpowiedniego sterownika dla Samsung Ext USB. Czy jest różnica w w tym z przedniego a tym usb na płycie ? Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Nie ma różnicy. Być może ktoś u kolegi już podłączał jakiegoś samsunga (instalował KIES-a lub PC STUDIO) i sterowniki zostały. To są gdybania MarekW ma szklaną kulę go zapytaj : w końcu dziś Andrzejki może ci powróży. Moje zdanie jest niezmienne. Idziesz do koleżanki i instalujesz u niej KIES-a ze strony Samsunga do tego Monte. Idziecie do lodówki i częstujecie się Monte (czekoladowym dobre na podryw!!). Odpalasz KIES-a i powinien wyskoczyć kreator podłączania telefonu. Piszę z pamięci jak to było w przypadku PC Studio więc dla KIES będzie podobnie. Tu masz najnowszą wersje KIES http://www.samsung.c...SOFTWARE.MANUAL Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Czy problem z Samsungami pod Windows 7 jest związany z używaniem nielegalnie aktywowanego Windowsa ? (ona niestety używa aktywatora) Kolega ma bowiem legalnego (jak ja) Windowsa 7 i wykrywa u niego bez problemu telefon Samsung SGH-F480. U mnie znowu z kolei nie potrafi zainstalować sterownika Samsung Ext USB(...) system sam wgrał co potrzeba i możliwe jest zarządzanie bez Samsung Kies itp. a u mnie po podłączeniu do przedniego panelu usb, Windows 7 marudzi, że nie może zainstalować odpowiedniego sterownika dla Samsung Ext USB (...) Czyżbyś znów przeholował w Sunrise Seven (ślady stosowania w niedawnym temacie z usługą Audio)? Jeśli użyłeś zdradliwej opcji czyszczenia FileRepository, to się załatwiłeś (KLIK). FileRepository musi być odbudowane, by system zaczął wyczuwać sterowniki. I tym razem już tak prosto tego nie odkręcisz. . Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Czy jest różnica w w tym z przedniego a tym usb na płycie ? Nie ma różnicy. Niezupełnie, nie ma. Jakość i długość kabelka, którym wyprowadzone jest podłączenie na przedni panel, może mieć wpływ. Na to może się nakładać kiepski zasilacz. Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 30 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Eeee to się załatwiłem czy da się to odkręcić ? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Eeee to się załatwiłem czy da się to odkręcić ? Przeczytałeś wnikliwie link i jak użytkownicy to odkręcili? Zawartość folderu należy wstawić ponownie. Kopie folderu: cieniowa w Przywracaniu systemu, na płycie instalacyjnej Windows 7 w install.wim, bądź wzięte z innego komputera Windows 7. A że uprawnienia i podobne, najlepiej wstawić folder z poziomu płyty startowej. . Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 30 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 A mogłabyś mi podrzucić ten folder? Bo trochę to potrwa zanim to 7-zip wypakuje Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi