picasso Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Niestety muzyczka przy starcie windows cięła się okropnie. (...) problem z myszą i muzyczką ( także filmy na youtube itp ) pozostał. Wrócę jednak do ustawień DMA. Zaprezentuj mi na obrazku ustawienia DMA dysku twardego, w jaki sposób je sprawdzasz i co tam widać. Odnośnik do komentarza
MICHALDLUGOPOLSKI Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Oto ss'y, w jednym jest PIO ale nie da się zmienić. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Tknęło mnie, bo tu są klasyczne objawy degradacji transferu dysku. Nie wiem jak sprawdzałeś wcześniej: Mam włączone dma a mysz i tak zacina. .... skoro wyraźnie mówiłam: zweryfikuj czy przypadkiem nie wystąpiła degradacja szybkości transferu dysku z DMA do PIO: KLIK (ustęp Optymalizacja wydajności HDD i CD/DVD-ROMów - Włączenie DMA). Zwracasz uwagę na "bieżący tryb transferu". .... i powtarzałam: Zakładam, że sprawdziłeś linię "bieżący ...". Masz PIO = dlatego się tnie. I tam w temacie jest podane jak się rozwiązuje taką sprawę, gdy DMA się nie da ustawić dla urządzenia, które je mieć powinno (lub zaistniała degradacja). Deinstaluje się kontrolery dysku > restart systemu > nastąpi samoistna przebudowa i system powinien przyznać ponownie DMA. To masz wykonać. . Odnośnik do komentarza
MICHALDLUGOPOLSKI Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 O kurde, Jesteś wielka !!!!!Nic się nie tnie, chodzi o niebo lepiej!!!! Teraz jest w obydwu kanałach tryb ultra dma 2.... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Sprawa rozwiązana. Otrzymałeś wcześniej instrukcje aktualizacji aplikacji. Jeśli to zostało wykonane (?), temat jest ukończony i kwalifikuje się do zamknięcia. Odnośnik do komentarza
MICHALDLUGOPOLSKI Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Wszystko wykonane można zamknąć. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi