kaczor0 Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Witam wszystkich, pierwszy post na forum. Mam problem z laptopem koleżanki [starszy, XP SP3]. Z dnia na dzień dziwnym przypadkiem nie włącza jej się system "do końca". Przy ekranie "Zapraszamy" wywala błąd "userinit.exe - Błąd aplikacji , Aplikacja nie została właściwie zainicjowana (0xc0000006)." Po tym pojawia się tapeta lecz ikon i całej reszty brak. Muszę przez Menadżer Zadań włączyć "explorer.exe" to wtedy pojawiają się ikony i Start ale nagle fala paru błędów z innymi aplikacjami i tym kodem wyżej [np. coś z Nero, Adobe Readera itp]. To samo się dzieje w Trybie Awaryjnym. Szukałem rozwiązania w Internecie, sporo jest o infekcji lecz problem z tym jest, ponieważ DrWeb CureIt nie włącza skanowania bo wywala ten sam błąd jak i 90% innych aplikacji. Zadziałał ComboFix , wywalił pliczek o nazwie "IsUn0415.exe" lecz to nic nie dało [niżej log z niego....niestety sam nie zajrzę bo nawet ten błąd łapie się z "notepad.exe"]. Próbowałem przywrócenia systemu także wypada chyba jakiś drobniejszy problem z systemem. Gdzie nie gdzie piszą o problemach z rejestrem, to przeleciałem tylko CCleanerem - bez efektów. Nie dam rady zrobić logu z OTL, ponieważ przy 2 wersjach [exe i com] wyrzuca mi błąd "The procedure * could not be located in the DLL winspool.drv " . To samo w Trybie Awaryjnym. Próbowałem OTLPE, to zaś po wypaleniu płyty i podczas ładowania jej po prostu się zawiesza. Pasek pod "Starting Reatogo-X-PE" dochodzi do końca i nie rusza się dalej. Log ComboFix -> http://wklej.to/jN1KN Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 ComboFix to nie jest program na start i nie powinieneś go ruszać. W dodatku program tak naprawdę nic nie zrobił i log nie wykazuje by tu była jakaś infekcja. Zabrakło jednak loga z Gmer pod kątem rootkitów. Jeśli chodzi o główny problem to mogą to byś dwie rzeczy - infekcja plików wykonywalnych albo problem sprzętowy. Bliższy byłbym tego drugiego, ale jeśli tutaj założyłeś temat to trzeba sprawdzić kwestię infekcji dokładniej. Poza logiem z Gmer spróbuj zrobić skan za pomocą Kaspersky Virus Removal Tool. Jeśli znajdzie infekcje, przeklej wyniki. Odnośnik do komentarza
kaczor0 Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Dobra...postanowiłem jednak na nowo cały system postawić. Spojrzałem, że ten obecny ma ponad 2 lata już, strasznie się muli [nawet przed tym problemem] więc na pewno się przyda. Tylko teraz tak....co z tymi rzeczami niezbędnymi dla laptopów ? Wskaźnik baterii ? Sterownik touch-pada ? Klawisze funkcyjne ? Czy to wszystko będzie działać ? [laptop Fujitsu Siemens L1310G] PS Pytam tutaj, żeby nie potrzebnie nie śmiecić kolejnymi tematami. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 (edytowane) Tylko teraz tak....co z tymi rzeczami niezbędnymi dla laptopów ? Wskaźnik baterii ? Sterownik touch-pada ? Klawisze funkcyjne ? Czy to wszystko będzie działać ? [laptop Fujitsu Siemens L1310G] Zależy w jaki sposób Windows zostanie przeinstalowany. Jeśli ten laptop posiada funkcję Recovery, to zostanie zrzucony obraz systemu z preinstalowanym oprogramowaniem producenta. Jeśli jednak w zamiarze jest reinstalacja przy udziale płyty czystej, wszystkie sterowniki muszą być pobrane ze strony producenta i zainstalowane ręcznie. . Edytowane 21 Grudnia 2011 przez picasso 21.12.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi