Punisher2010 Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 (edytowane) Skąd pobrać uniwersalny plik manifest przeznaczony dla Windows 7 SP1 ? Edytowane 24 Listopada 2011 przez Punisher2010 Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Mam stary plik manifest z czasów XP, ale nie działa on ze wszystkimi programami np. Audacity i Resource Hacker No cóż, jest takie narzędzie Manifest Creator, ale to nie jest gotowa aplikacja i dopiero należy w VB projekt skompilować .... w dodatku zmodyfikowane spolszczenie z starej wersji ResHackera, które działało na jego nowej wersji, na XP działa lecz na 7 już nie Ale w jaki sposób jest zrobione to spolszczenie? I co Ty tak naprawdę podmieniasz (jaki plik i w jakiej ścieżce): (dodam iż jak chciałem je podmienić ręcznie to wyskakiwał błąd o braku uprawnień, nawet nadanie sobie własności w zakładce właściciel i pełnych praw nie dało skutku) PS. Zapytam. Masz najnowszy Resource Hacker 3.6.0, który umie otwierać pliki Vista/7 w poprawny sposób? . Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Mam najnowszą wersję Reshackera 3.6.0.92, spolszczenie ma rozszerzenie.PLK (wypakowałem go do folderu ResHackera, a gdy wypakuję go. np. na pulpit i chce podmienić na nowo na wcześniej wypakowany w folderze ResHackera, występował błąd uprawnień) Co do pliku manifest, jest może już gotowa wersja tego pliku? Bo nie bardzo wiem co zrobić w tej niegotowej aplikacji ani co to jest VB Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 (edytowane) Problem z Reshackerem rozwiązany, musiałem nadać sobie uprawnienia, gdyż mimo nadania siebie jako właściciela, wciąż tkwiło coś z użytkownika XP przy okazji dopracuję to spolszczenie żeby było kompatybilne z nową wersją i zauploaduje Edytowane 21 Listopada 2011 przez picasso Posty połączone. Używaj funkcji Edytuj, zamiast tworzyć X w ciągu. //picasso Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Punisher - a wiesz do czego służy "przycisk" "edytuj" w postach? Czy tego też nie wiesz? Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Wiem, ale co sugerujesz? nazwy tematu nie da się zmienić Odnośnik do komentarza
peter2012 Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 marekW sugeruje, żebyś nie pisał 3 postów pod rząd tylko używał Edytuj BTW VB = Visual Basic. Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 http://www.wrzuc.to/wyi1Xm.wt zrobiłem pełne spolszczenie do najnowszej wersji Odnośnik do komentarza
izaw Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Domyślna lokalizacja wypakowywanego pliku to "C:\Program Files", tylko, że ja nie mam takiego katalogu. Przydałoby się wyciągnąć z rejestru lokalizację ResHacker'a lub choćby "Program Files". Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Domyślna ścieżka archiwum to C:\Program Files\Resource Hacker, dlatego iż domyślnie program tam się instaluje, a sam Program Files jest na dysku C:\ To dotyczy Windows a nie Linux etc. Zawsze jest przecież przycisk Przeglądaj w tym archiwum By mieć Otwórz w Resource Hacker, zamiast Open using Resource Hacker. Dodaj ten wpis i usuń z rejestru foldery Resource Hacker (te mają angielski wpis) Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shell\Otwórz w Resource Hacker] @="" [HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shell\Otwórz w Resource Hacker\Command] @="C:\\Program Files\\Resource Hacker\\ResHacker.exe %1" [HKEY_CLASSES_ROOT\dllfile\shell\Otwórz w Resource Hacker\] @="" [HKEY_CLASSES_ROOT\dllfile\shell\Otwórz w Resource Hacker\Command] @="C:\\Program Files\\Resource Hacker\\ResHacker.exe %1" [HKEY_CLASSES_ROOT\ocxfile\shell\Open with Resource Hacker\] @="" [HKEY_CLASSES_ROOT\ocxfile\shell\Otwórz w Resource Hacker\Command] @="C:\\Program Files\\Resource Hacker\\ResHacker.exe %1" [HKEY_CLASSES_ROOT\cplfile\shell\Otwórz w Resource Hacker\] @="" [HKEY_CLASSES_ROOT\cplfile\shell\Otwórz w Resource Hacker\Command] @="C:\\Program Files\\Resource Hacker\\ResHacker.exe %1" [HKEY_CLASSES_ROOT\scrfile\shell\Otwórz w Resource Hacker\] @="" [HKEY_CLASSES_ROOT\scrfile\shell\Otwórz w Resource Hacker\Command] @="C:\\Program Files\\Resource Hacker\\ResHacker.exe %1" Udostępniam też wersję Portable Pobierz Ma ktoś do pobrania plik manifest dla Windows 7 ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi