Istari Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Witam, Zaobserwowałem ostatnio, iż system ładuje się dłużej, tak samo jak i jego zamykanie zajmuje więcej czasu. Natomiast tuż po wczytaniu pojawia się i znika kilkakrotnie tapeta. W trakcie korzystania z przeglądarki Opera zdarza się, że strony ładują się bardzo powoli z prędkością kilkunastu bajtów/s (mimo, iż połączenie internetowe jest szybkie), a w niedługim czasie te same strony wczytują się bardzo szybko (nawet po oczyszczeniu pamięci przeglądarki). Spowolnienie obserwuje zwłaszcza na stronie gdzie znajdują się np. reklamy flash. Nie wiem czy może jest to spowodowane bałaganem w systemie, przez aplikację lub może infekcję. Operę aktualizuję nie odinstalowywując wcześniejeszej wersji, tylko robiąć nakładkę. Przeskanowałem system KIS 2012 oraz Malwarebytes Anti-Malware (w trybie szybkim) - nic nie wykrył. Codziennie używam Ccleaner'a. W załączniku podaje logi. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Logi czyste i to nie wygląda na infekcję. Temat zmienia dział. Na pierwszy rzut oka podejrzanym może być sam Kaspersky. Na próbę odinstalować i sprawdzić efekty. Odnośnik do komentarza
Istari Opublikowano 18 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Sprawdziłem Kasperskiego, okazało się, że nie wyłączyłem opcji skanowania rootkitów i szybkiego skanu w trybie bezczynności. Po wyłączeniu tych opcji już działa przeglądarka szybciej. Dziękuję za szybką odpowiedź. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi