kruppek Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Witam, ostatnio zauważyłem dodatkową partycje na swoim komputerze, jest ona pusta, nic z nią nie można zrobić ponieważ odmawia dostępu. Windows'owski Disk Managment w ogóle jej nie widzi. Partycja ma przypisaną literkę Q. pojawił mi się nie znane urządzenie w menadżerze urządzeń, w sekcji Storage Controllers o zmiennej nazwie, tzn przy każdym ponownym usunięciu i wykryciu tego urządzenia nazwa się zmienia w tej chwili jest to AH1Y97L3 IDE Controller. Do którego nie mogę znaleźć sterowników. Zaktualizowałem wszystkie sterowniki a problem jest cały czas. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Pozdrawiam Kruppek Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 To tylko 4-5 tematów niżej w tym samym dziale: https://www.fixitpc.pl/topic/5971-dziwny-wolumin-zerowy-q/page__view__findpost__p__44791 Odnośnik do komentarza
kruppek Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Nie zauważyłem tego tematu, wybaczcie. A to dziwne urządzenie ? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Dodatkowo mniej więcej w tym samym czasie pojawił mi się nie znane urządzenie w menadżerze urządzeń, w sekcji Storage Controllers o zmiennej nazwie, tzn przy każdym ponownym usunięciu i wykryciu tego urządzenia nazwa się zmienia w tej chwili jest to AH1Y97L3 IDE Controller. Do którego nie mogę znaleźć sterowników. To zapewne jest losowe urządzenie będące pochodną aktywności sterownika SPTD od emulatora wirtualnych napędów (Alcohol / DAEMON Tools). Dla porównania: KLIK. DRV - [2010-12-06 16:49:17 | 000,436,792 | ---- | M] () [Kernel | Boot | Running] -- C:\WINDOWS\System32\Drivers\sptd.sys -- (sptd) Przy każdym restarcie jest generowane losowo urządzenie "SCSI" o zmiennej nazwie usługi i powiązanego pliku *.SYS (pliku nie znajdziesz na dysku, za to w programach typu GMER widać ślady po jego aktywności). Tu poglądowo z mojej wirtualnej maszyny co się dzieje po zainstalowaniu Alcohola (oczywiście akmlsgsa to tylko jedna ze "złapanych nazw", po restarcie widać już całkiem inną składnię): To urządzenie będzie (i po usuwaniu wróci) czynne dopóki działa główny sterownik SPTD. Odnośnik do komentarza
kruppek Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Okey, dziękuje bardzo. Uważam temat za zamknięty. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi