maatzey Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Witam, zarejestrowałem się na tym forum, ponieważ już nie wiem jak poradzić sobie z problemem... Do niedawna wszystko działało ok... aż nagle moja sieć (www) zaczęła się zrywać, z komunikatem Błąd 101 (net::ERR_CONNECTION_RESET): Połączenie zostało zresetowane. (niezależnie od przeglądarki) najczęściej pomaga zwykłe zamknięcie przeglądarki i otwarcie na nowo, otwarcie nowej zakładki/okna bez wcześniejszego zamknięcia wszystkiego wywołuje ten problem. Co ciekawe taki error dostaję także próbując połączyć się z moim routerem. Oprócz WWW nie zauważyłem innych problemów (choć mogłem nie zauważyć) Jeśli chodzi o oprogramowanie to jest to Win XP SP3, jako przeglądarki używam głównie Chrome. Pentium SUal-Core E5200@2.5GH 2GB RAM, żadnych większych zmian w oprogramowaniu tuż przed wystąpieniem problemu sobie nie przypominam. Do tej pory używałem jedynie windowsowskiej zapory, choć na tym sprzęcie jakieś dwa miesiące temu działał Zone Alarm. Mam też (od początku) Avasta. Drugim problemem jest brak możliwości obejrzenia jakiegokolwiek video w sieci (w żadnym serwisie) film buforuje tylko kawałek, dalej pasek bufora ucieka do końca bardzo szybko i film dochodzi tylko do pewnego momentu, dalej najczęściej zatrzymuje się, bądź idzie do końca, nie pomaga odświeżenie Czego próbowałem: sprawdziłem Avastem wirusy Sprawdziłem Malwarebytes i Spybotem badziewia Wyczyściłem rejestr CCleaner Wyczyściłem historie, ciasteczka ... wszystkie dane przeglądarek Odinstalowałem i zainstalowałem Avasta Zainstalowałem COMODO firewall Wyłączyłem obydwa Odinstalowałem Flash playera (najwyraźniej mi się nie udało bo filmy dalej się pojawiają) ------------------ dodam jeszcze, że połączony jestem kablem z routerem i połączenie innego komputera czy to kablem, czy przez WIFI nie stwarza takich problemów. Próbowałem zmienić kabel i podłączyć się do innego portu. Problem z errorem 101 czasem znika (bez zamknięcia przeglądarki) po jakimś czasie - wtedy zwykłe odświeżenie na jakiś czas przywraca wszystko, czasem po kilku odświeżeniach... Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Na początek podaj chociaż raport z net-loga https://www.fixitpc.pl/topic/2394-diagnostyka-ogolny-raport-konfiguracji-sieci/ Odnośnik do komentarza
maatzey Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Załączam logi Net-log: http://pokazywarka.pl/fsj7jf/ Silent-runners http://pokazywarka.pl/vfyjy3/ ...net log wykonany na wyłączonym avaście i zamkniętym Comodo Firewall Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Wklej to jako załączniki albo na pastebin.com, bo pokazywarka uwala formatowanie. Już możesz zacząć czytać. https://www.fixitpc.pl/topic/4745-internet-i-sieci-faq/ Odnośnik do komentarza
maatzey Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Miałem problem z dodaniem załącznika teraz już widzę, więc wieczorem wrzucę. Zacząłem czytać (już sporo w sieci szukałem zanim się tu zgłosiłem, więc część z tych rzeczy nie jest mi obcych ale poczytam... ) i mam nadzieję że uda się coś z tym badziewiem zrobić... Reinstalacja Flasha w Chromie mi się coś kurcze nie udała... a wczorajszy wieczór nawet zamknięcie przeglądarek nie pomogło... dziwnie nieregularny problem... Odnośnik do komentarza
maatzey Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Są i logi... net-log.txt Startup Programs (MOJKOMP) 2011-11-16 00.43.48.txt Odnośnik do komentarza
maatzey Opublikowano 18 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 anybody? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 ...net log wykonany na wyłączonym avaście i zamkniętym Comodo Firewall Bzdura. Oba działają: TCP mojkomp:1087 localhost:12080 USTANOWIONO 1636 [cmdagent.exe] TCP mojkomp:1089 localhost:12080 USTANOWIONO 1636 [cmdagent.exe] TCP mojkomp:12080 localhost:1087 USTANOWIONO 604 [AvastSvc.exe] TCP mojkomp:12080 localhost:1089 USTANOWIONO 604 [AvastSvc.exe] TCP mojkomp:12080 localhost:1140 OCZEKIWANIE_ZAMKN 604 [AvastSvc.exe] TCP mojkomp:12080 localhost:1095 OCZEKIWANIE_ZAMKN 604 [AvastSvc.exe] TCP mojkomp:12080 localhost:1111 OCZEKIWANIE_ZAMKN 604 [AvastSvc.exe] TCP mojkomp:12080 localhost:1110 OCZEKIWANIE_ZAMKN 604 [AvastSvc.exe] TCP mojkomp:12080 localhost:1124 OCZEKIWANIE_ZAMKN 604 [AvastSvc.exe] TCP mojkomp:12080 localhost:1141 OCZEKIWANIE_ZAMKN 604 [AvastSvc.exe] TCP mojkomp:12080 localhost:1138 OCZEKIWANIE_ZAMKN 604 [AvastSvc.exe] TCP mojkomp:12080 localhost:1139 OCZEKIWANIE_ZAMKN 604 [AvastSvc.exe] TCP mojkomp:12080 localhost:1116 OCZEKIWANIE_ZAMKN 604 [AvastSvc.exe] TCP mojkomp:12080 localhost:1097 OCZEKIWANIE_ZAMKN 604 [AvastSvc.exe] TCP mojkomp:12080 localhost:1115 OCZEKIWANIE_ZAMKN 604 [AvastSvc.exe] TCP mojkomp:12080 localhost:1132 OCZEKIWANIE_ZAMKN 604 [AvastSvc.exe] TCP mojkomp:12080 localhost:1106 OCZEKIWANIE_ZAMKN 604 [AvastSvc.exe] TCP mojkomp:12080 localhost:1122 OCZEKIWANIE_ZAMKN 604 [AvastSvc.exe] TCP mojkomp:12080 localhost:1117 OCZEKIWANIE_ZAMKN 604 [AvastSvc.exe] TCP mojkomp:1079 ww-in-f100.1e100.net:http OSTATNIE_POTW 604 [AvastSvc.exe] TCP mojkomp:1080 ww-in-f100.1e100.net:http OSTATNIE_POTW 604 [AvastSvc.exe] TCP mojkomp:1088 download.comodo.com:http OSTATNIE_POTW 604 [AvastSvc.exe] TCP mojkomp:1090 downloads.comodo.com:http OSTATNIE_POTW 604 [AvastSvc.exe] Dlatego też wyłączenie ich to nic. Odinstaluj oba. Potem wykonaj z wiersza polecenia komendę: netsh int ip reset reset.log Uruchom ponownie komputer. Wykonaj logi (otl.txt i extras.txt) z OTL-a, ponieważ Silent Runners nie listuje wszystkiego, czego potrzebuję. https://www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogolne-raporty-systemowe/ Sprawdź, czy kabel, którym łączysz się z routerem jest sprawny. Możesz zmienić na próbę. Czy możesz zalogować się do strony konfiguracyjnej routera? Odnośnik do komentarza
maatzey Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 okidoki, więc mam nadzieję, że teraz pięknie się odinstalowało i wszystko się przeskanowało Kabel zamieniałem, zamieniałem wyjście w ruterze, na tym kablu inny komputer nie ma najmniejszych problemów. Normalnie bezproblemowo loguję się na ruterze, ale jak wystąpi błąd 101, to strony logowania na ruter też nie mogę wyświetlić (podczas gdy ping działa jak gdyby nigdy nic) Logi: OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
maatzey Opublikowano 22 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 To jak? Widzi ktoś cokolwiek? Po odinstalowaniu Avasta i Comodo i zresetowaniu stosu działa troszkę jakby lepiej, ale nie do końca... Odnośnik do komentarza
maatzey Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 ech... to chyba jednak przydzie mi instalacja windows? .... Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Nie wiem, ja tu nic nie widzę, dlatego nie odpowiadałem... Odnośnik do komentarza
maatzey Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Bo ruter i dostawcę wykluczam - skoro inny sprzęt na tym działa bezproblemowo na kablu i po wifi.(choć przy ostatniej wizycie instalatora dowiedziałem się, że mój ruter 'sypie błędami' to jednak brak problemu na innym kompie wyklucza to źródło... Fakt, że czasem jak pojawi się to szalone 101 to nawet na ruter zalogować się nie mogę może świadczyć o karcie sieciowej??? albo jakimś sieciowym ustawieniu... na tym się zupełnie nie znam, ale skoro DawidS28 spec nic nie widzi, to pewnie nic tu nie ma... więc albo po prostu windows szaleje, albo problem z hardwarem, tylko jak ten drugi wykluczyć??? (bo ja się zamorduję i po trzech tygodniach będę miał w pełni skonfigurowany pod moje wymagania komp a tu to samo, to się na kablu od myszy powieszę...) ech... Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Zaktualizuj drivery płyty głównej: chipset, karta sieciowa. Można też spróbować odpalić jakieś distro lInux live z płyty CD lub pendraka, i w ten sposób sprawdzić jak się sieć zachowuje. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Już tak na marginesie zupełnie: zaktualizuj IE do wersji 8.0. "{B4092C6D-E886-4CB2-BA68-FE5A88D31DE6}_is1" = Spybot - Search & Destroy Progam przestarzały, nie radzi sobie w obecnych czasach, a niekiedy sprawia problemy. Proponuję wyrzucić. Odnośnik do komentarza
maatzey Opublikowano 18 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 dla ciekawskich - odinstalowałem Avasta używająć toola z ich strony - całkowicie zniknął problem errora 101. Teraz niektóre filmy już mogę w całości obejrzeć, niektóre dopiero po n-tym przeładowaniu strony. Film (np Youtube) zaczyna się buforować, poczym od pewnego momentu wskaźnik bufora momentalnie leci do końca, a film jest zbuforowany tylko do miejsca w którym wskaźnik zaczął pędzić... Odnośnik do komentarza
peter2012 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Ja mam to samo, przez program do kontroli rodzicielskiej, który ma podobno mnie kontrolować Wstawił on filtrowanie w Winsock, i YouTube bzika dostaje. W każdym razie spróbuj w cmd wklepać netsh winsock reset. Może pomoże.... Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Wstawił on filtrowanie w Winsock, i YouTube bzika dostaje. W każdym razie spróbuj w cmd wklepać netsh winsock reset. Może pomoże.... To już zrobił Net-log. A WinSock jest wylistowane pod O10 w OTL.txt. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi