Mysza Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Od wczoraj mam problem z programem antywirusowym - Avira - licencja ważna do 11.04.2012. "Parasalka" się nie otwiera z uwagi na zatrzymaną ochronę Web Protection i Mail Protection. Próba uruchomienia tych dwóch osłon przez kliknięcie czerwonego przycisku nic nie daje i nie wiem w czym może być problem. Jednocześnie wczoraj przez cały dzień był problem z połączeniem internetowym ( Livebox ). Kontakt telefoniczny z TPSA poskutkował zmianą hasła użytkownika i resetem ustawień Livebox do ustawień fabrycznych, połączenie zostało przywrócone, ale sytuacja się powtarzała i potem jeszcze dwa razy "naprawiałam" połączenie resetując Livebox. Nie wiem co ewentualnie sprawdzić lub jaki raport wykonać, żeby antywirus włączyć z wszystkimi funkcjami. Z góry dziękuję za wskazówki. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 A kliknięcie na "fix problem" nie daje pozytywnego rezultatu? Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Używasz któryś z tych programów: Internet Download Manager, Lavasoft AD-Aware, Spybot Search & Destroy ? Wchodzą one w konflikt z Avira Internet Security 2012 i należy je odinstalować. http://forum.avira.com/wbb/index.php?page=Thread&threadID=137610 Odnośnik do komentarza
Mysza Opublikowano 13 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 A kliknięcie na "fix problem" nie daje pozytywnego rezultatu? NIE - daje taki sam rezultat jak kliknięcie pojedynczych opcji tzn. czerwony kwadrat z białym kółkiem zmienia się w czerwony kwadrat z białym krzyżykiem, a zielonego koloru nadal nie ma. Używasz któryś z tych programów: Internet Download Manager, Lavasoft AD-Aware, Spybot Search & Destroy ? Wchodzą one w konflikt z Avira Internet Security 2012 i należy je odinstalować. http://forum.avira.c...threadID=137610 Z tych trzech nie mam żadnego, z programów ostatnio instalowanych jest tylko DVD Decrypter oraz Alcohol 120% - obie instalacje z października. Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Wyinstaluj Avirę. Usuń wszelkie po niej pozostałości, a następnie zainstaluj ponownie. Odnośnik do komentarza
Mysza Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Przepraszam za zwłokę, nie było mnie kilka dni, pobrałam nową instalkę Aviry, starą zostawiłam bez odinstalowywania, w trakcie instalacji pojawiły się opcje naprawy i modyfikacji istniejącego oprogramowania i teraz jest już OK. Dzięki i temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi