Wojtek01 Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Witam! Od jakiegoś czasu mam na laptopie taki problem, że domyślne ikony niektórych programów pozamieniały się na te "systemowe" (fot. w załączniku). W niektórych programach już to zmieniłem, ale są i takie, że niedostępna jest opcja zmień ikonę (również widać na foto). Co może powodować ten problem i jak go rozwiązać? W razie czego dołączam logi z OTL. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Na początek usuń plik IconCache.db. Plik znajduje się C:\Users\Nazwa_usera\AppData\Local ma atrybut ukryty, więc musisz włączyć pokazywanie ukrytych pliczków. Po usunięciu robisz restart. Odnośnik do komentarza
Wojtek01 Opublikowano 12 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Usunąłem plik, jednak te ikonki z screenu nie zostały odbudowane. Ikonę Revo Uninstallera zmieniłem ręcznie na tą programową, jednak w ASUS Sonic Focus zmiana ikony jest zablokowana, tak jak to widać na screenie wyżej. Tylko dlaczego ikona programu jest widoczna we właściwościach skrótu, a jako skrót już nie? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 jednak w ASUS Sonic Focus zmiana ikony jest zablokowana jak tworzysz skrót to tego programu? start > wszystkie programy > odszukaj Asus Sonic Focus sprawdź jaka tam jest ikona? 2. PPM na Asus Sonic >właściwości > Otwórz lokalizację pliku > PPM na plik exe > Wyślij do > Pulpit utwórz skrót Odnośnik do komentarza
Wojtek01 Opublikowano 12 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Ok dzięki, tak zrobiłem i teraz ikona jest dobra. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi