Chrystiano Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Witam Mój młodszy brat ma problem ze swoim mikrofonem. Otóż przy pomocy rejestratora dźwięku, nie wykrywa żadnego dzwięku, tak samo jeśli chodzi o używanie różnych komunikatorów. Dodam że mikrofon raczej sprawny... Kupiony jakieś parę miesięcy temu i od tego czasu nie używany przez ten problem. Mainboard : Asus P5K SE Chipset : Intel P31/P35 Processor : Intel Core 2 Duo E6750 @ 2666MHz Physical Memory : 3072MBDDR2-SDRAM Video Card : NVIDIA GeForce 8600 GT Hard Disk : Seagate ST3160813AS (160GB) CD-Rom Drive : HUAWEI Mass Storage DVD-Rom Drive : Toshiba-Samsung CDDVDW SH-S222A DVD-Rom Drive : JR5732R XNB538X Monitor Type : ProView Technology HD-772 - 17 inches Network Card : Attansic (Now owned by Atheros) L1 Gigabit Ethernet 10/100/1000Base-T Controller Operating System : Microsoft Windows XP Professional 5.01.2600 Dodatek Service Pack 3 (32-bit) DirectX : Version 9.0c (maj 2010) Dziwne że w ustawieniach z Realtek`a suwaki przy nagrywaniu są nieaktywne, jak tak na swoim komputerze nie mam... Jeszcze zauważyłem że brat ma w ustawieniach tych Windowsowych "ptaszki" wycisz... a ja w swoim laptopie(pod spodem screen z mojego laptopa) mam opcje "Zaznacz" Nie wiem czy to się tylko tyczy laptopów czy jak.... dodam że mikrofon podłączał i do panelu przedniego i tylnego. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Nie pamiętam ustawień na XP. Chyba było coś takiego we właściwościach Audio jak Urządzenia do nagrywania i tu należy wybrać mikrofon. Ale to tylko info z przeszłości. Nie mam teraz dostępu do XP. Odnośnik do komentarza
Chrystiano Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Raczej to chyba nie to... Nawet nie mogę znaleźć u niego takiej opcji... Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 W regulacji nagrywania zaznacz Głośność Mikrofonu . Dodatkowo sprawdź mikrofon gdzie indziej. To że kupiony nowy nie oznacza że sprawny Odnośnik do komentarza
Chrystiano Opublikowano 10 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 W regulacji nagrywania zaznacz Głośność Mikrofonu . Dodatkowo sprawdź mikrofon gdzie indziej. To że kupiony nowy nie oznacza że sprawny Zacznijmy od tego że u niego nie ma takiego czegoś jak zaznaczenie "Głośność Mikrofonu" Napisałem że screen na dole jest z mojego laptopa. Ok dam znać jak brat sprawdzi mikrofon gdzie indziej ale wątpię. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Czy wchodziłeś w opcje Właściwości AUDIO tak jak pisałem wcześniej? PPM na głośniczku w Trayu lub przez Panel sterowania. Co masz wybrane jako urządzenie do nagrywania? Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Weź no zainstaluj najnowsze drivery. http://www.realtek.com/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 (edytowane) Panel sterowania >dzwieki i urzadzenia>zakladka -AUDIO- tu widzisz mikrofon jako HDAudio rear input - jak podpiety z tylu Jak go nie widzisz to juz masz problem. Przycisk -Glosnosc- i ustawiasz "ptaszka" na mikrofon. Przechodzisz do zakladki -GLOS- > Testowanie sprzetu> testujesz jak system prowadzi. Wlasnie podlaczylem jakis gown...ny mikrofon od telefonu i wszystko smiga. Jesli masz problem to: 1. Uwalony mikrofon 2. Namieszane w sterownikach 3. Namieszane w systemie - sprawdz menadzer urzadzen>kontrolery dzwieku wideo i gier> czy wszystkie stery jednak ok? 4. Start>uruchom>dxdiag - zakladka - Dzwieki - sprawdz tam. Ogolnie wykonaj tam testy i posprawdzaj czy wszedzie masz OK/ ? Edytowane 12 Grudnia 2011 przez picasso 12.12.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi