cod3r Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Comodo podczas skanowania wykrył mi powyższe zagrożenie (Suspicious@8vtfe0p8nxio) w pliku na ścieżce C:\swsetup\sp53547\HPHKS1.cab|hpHotkeyMonitor.exe . W sumie to po ostatniej aktualizacji Comodo, stał się on dużo bardziej "agresywny", dużo plików blokuje, nie pozwala na zapis ściąganych plików .exe . Rozumiem, że wszystko da się skonfigurować i ustawić co zresztą uczyniłem. Chciałbym się jednak dowiedzieć w 100% czy to faktyczne zagrożenie jakie wykrył czy fałszywy alarm? Bo folder swsetup to o ile się nie mylę folder ze sterownikami i jakimiś HPowskimi programami? Czy mam skasować poprzez Comodo? Czy zignorować? Dołączam logi OTL, proszę o sprawdzenie. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 W raportach nie widać nic związanego z infekcją. Comodo podczas skanowania wykrył mi powyższe zagrożenie (Suspicious@8vtfe0p8nxio) w pliku na ścieżce C:\swsetup\sp53547\HPHKS1.cab|hpHotkeyMonitor.exe . Szczerze wątpię, że jest to rzeczywiste zagrożenie. Plik należy do firmowego zestawu HP, a jego nazwa mówi sama za siebie i jak podejrzewam funkcjonalność tej aplikacji niepotrzebnie budzi COMODO. Trzeba zgłosić tę detekcję na forum COMODO. . Odnośnik do komentarza
cod3r Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłosiłem za pomocą przesłania pliku do Comodo jako fałszywego alarmu, w wolnej chwili napiszę też na forum Comodo. Pozdrawiam, temat można zamknąć w takim razie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi