rajmund Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Witam, Od pewnego czasu komputer bardzo często sie zacina.Na początku probowałem zwolnić nieco miejsca na C.Prawie cale miejsce zajmowały ukryte foldery.Gdy wchodziłem do Narzędzia nie było opcji "Opcje Folderow".Pogrzebałem w internecie i wyszukałem.Gdzieś zmieniłem że teraz tam są.Następnie chciałem ustawienia żeby widzieć te foldery.Jak zmieniałem i wchodziłem to nic sie nie działo.Poszukałem i znalazłem wpisz do Registru (Chyba się tak to nazywa). Na chwile sie pojawiły i znikły. Dalsze próby nie pomogły. Logi z OTL Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 (edytowane) Temat przenoszę do działu Malware. W systemie jest infekcja pracująca w technice autorun.inf i to ona wpływa na dysfunkcję opcji widzialności ukrytych plików. Prawdopodobne źródło zainfekowania: zarażone USB. A ten śmietnik w pliku HOSTS to przypuszczalnie po infekcji Brontok, która także tu gościła.... 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Files autorun.inf /alldrives C:\WINDOWS\System32\shimg.dll C:\Documents and Settings\Michał\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Update.12.Bron.Tok.bin C:\Documents and Settings\Michał\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Bron.tok.A12.em.bin :Reg [HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run] "cdoosoft"=- [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\mountpoints2] [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL] "CheckedValue"=dword:00000001 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\IniFileMapping\Autorun.inf] ""="@SYS:DoesNotExist" :Commands [resethosts] [emptytemp] Rozpocznij usuwanie przyciskiem Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany i automatycznie otworzy się log z wynikami. 2. Przejdź do Dodaj / Usuń programy i odinstaluj sponsoringowe paski: Babylon toolbar, DAEMON Tools Toolbar, SweetIM Toolbar Helper. Przy okazji możesz się też pozbyć zbędnego Akamai NetSession Interface. Powtórz usuwanie sponsorów w menedżerze rozszerzeń w Firefox. 3. Do oceny nowe logi: OTL z opcji Skanuj (Extras już nie potrzebuję) + USBFix z opcji Listing + AD-Remover z opcji Scan. Dołącz także log z wynikami usuwania pozyskany w punkcie 1. . Edytowane 10 Grudnia 2011 przez picasso 10.12.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi