Skocz do zawartości

Infekcja z linka na Facebooku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam podobny problem jak kolega. Ostatnio dostałem wiadomość od kolegi na FB, nie przypuszczałem, że coś może być nie tak. Wszedłem i ściągnąłem potrzebny plik do otwarcia tego video. Odtąd dziwnerzeczy zaczęły się dziać. Antywirus dawał komunikat o wzmożonej ochronie, co jak się dowiedziałem jest podpuchą. Za pomoca Nortona wykryłem, ze problem jest w sys driver 32. Wirus spowodował przejście w tryb awaryjny i nie mogłem działać na komputerze bo po załączeniu wylogowywał mnie i zamykał system, ale kiedy odłączyłem internet, to komputer nie wylogowywał się już. Załączam log z RSIT, bo na OTL nie byłem w stanie zrobić. Proszę o pomoc

GMER.txt

log.txt

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Udało mi się przeprowadzić skan z Combofixa i załączam loga, natomiast w OTL mam teraz inny problem bo wpisując komende :

netsvcs

msconfig

safebootminimal

safebootnetwork

%systemdrive%\*.*

/md5start

agp440.sys

atapi.sys

beep.sys

cdrom.sys

ndis.sys

winlogon.exe

userinit.exe

/md5stop

skan staje na scanning FireFox settings i dalej się nie rusza

log.txt

Ale ja ci nie kazałem żadnych dodatkowych warunków wpisywać do OTL i nie rób tego bo nie jest to potrzebne. ComboFix skasował większość obiektów infekcji oraz niesłusznie wyciął cały program monitujący REFOG Personal Monitor więc jeśli instalowałeś go celowo, musisz go przeinstalować.

Wykonaj jeszcze następujące czynności:

1. Wklej do notatnika ten tekst:

File::
c:\windows\new111.exe
c:\windows\unrar.exe
c:\windows\sysdriver32_.exe
c:\windows\sysdriver32.exe
c:\windows\Tasks\At1.job
c:\windows\Tasks\At2.job
c:\windows\Tasks\At3.job
c:\windows\Tasks\At4.job

Folder::
c:\windows\ufa
c:\windows\update.tray-9-0
c:\windows\update.tray-9-0-lnk
c:\windows\update.tray-5-0
c:\windows\update.tray-5-0-lnk

Driver::
srvbtcclient
srvsysdriver32

Registry::
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"tray_ico0"=-
"tray_ico2"=-
"2113908.exe"=-
"sysdriver32.exe"=-
"sysdriver32_.exe"=-
"6719580.exe"=-
"4775898.exe"=-
[HKLM\~\services\sharedaccess\parameters\firewallpolicy\standardprofile\AuthorizedApplications\List]
"c:\\WINDOWS\\update.tray-5-0\\svchost.exe"=-
"c:\\WINDOWS\\update.tray-9-0\\svchost.exe"=-
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot]
"AlternateShell"="cmd.exe"

2. Plik >>> zapisz pod nazwą CFScript.txt a nastepnie przeciągnij go i upuść na ikonę ComboFixa w taki sposób:

cfscript.gif

3. Pokazujesz nowy log z ComboFix i nowe logi z OTL.

tym razem normalnie probowałem skanować za pomocą OTL i znowu scan mi stanął na firefox

Wypróbuj jeszcze startu do Trybu awaryjnego Windows (aktualnie po czyszczeniu powinien działać) i skanu OTL z tego poziomu. Przy logowaniu należy wybrać własne konto a nie wbudowane o nazwie "Administrator".

Inna sprawa, widzę na dysku katalog C:\_OTL (powstaje przy uruchamianiu skryptu usuwającego a nie skanowania), co tu mieszane było?

.

Edytowane przez picasso
10.12.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...