Skocz do zawartości

puste foldery

danielszajna

Rekomendowane odpowiedzi

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
na dysku d tworzy mi coś puste foldery po usunięciu ich na drugi dzień jest tosamo ma ktoś jakiś pomysł// nazwy tych folderów 41ca19a48c34b6f1fbe3..16d9e3f45eofe..itd...

To wygląda na foldery związane z akrtualizacjami Windows. Podczas instalacji łatki są w pierwszej kolejności rozpakowywane do losowo nazywanych katalogów o schemacie tu widzianym. Instalator tworzy je na partycji, która ma najwięcej miejsca wolnego, dlatego nie zawsze są na dysku systemowym. Przykład z mojego systemu:

wufolders.png

.

@picasso

Czy nie jest tak, że ilość wolnego miejsca to jedno (dla mnie DUŻO to pojęcie względne) a stopień defragmentacji dysku to drugi czynnik?

@danielszajna

Jak wstawić - masz dwie możliwości. Ale wcześniej:

1. Musisz utworzyć taki obrazek w znanym miejscu na dysku. I najlepiej aby był w formacie .jpg lub .png.

2. Albo używasz klawisza "PrintScreen" co skutkuje skopiowaniem do schowka obrazu całego ekranu monitora.

3. Albo korzystasz z gotowego narzędzia na W7 -> Akcesoria -> Narzędzie wycinanie.

4. I teraz w zależności od metody (w p. 3 masz opcję Zapisz) uruchamiasz program do edycji obrazów (polecam Paint.Net) wklejasz obraz ze schowka - edytujesz i zapisujesz.

5. W oknie edycji możesz wybrać zakładkę Wstaw obrazek i tu musisz podać linka do strony gdzie wstawiłeś ten obrazek - np. www.wstaw.org lub www.speedyshare.com.

6. Możesz również skorzystać z dolnej części okna edycji -> Przeglądaj -> Wybierasz ten plik -> Załącz ten plik -> Dodaj do posta (nie mogę tego pokazać bo mi się skończył limit na forum a nie mogę się zmobilizować do usunięcia wstawionych plików co jednak skutkuje ich brakiem w postach. Chociaż pewnie trochę mógłbym usunąć bez bólu.)

Jeżeli to pokonasz to pokaż to o co prosiłem (zarządzanie dyskami) oraz dodatkowo pewnie kilka okien z Panel Sterowania -> Narzędzia administracyjne -> Konfiguracja systemu -> Uruchamianie.

Nie obraź się, że taki szczegółowy opis ale prosiłeś o to.

Tu jest OK. A inne obrazki?

EDYTA

Ten (powyższy) wpis dotyczył tylko pierwszego obrazka.

Po obejrzeniu pozostałych:

Omatkobosko i jesteś w stanie jeszcze używać tego lapka?

Wg mnie mnie 99 % tych plików startowych nadaje się do odptaszkowania i deinstalacji (Uruchamianie). Reszta z wykorzystaniem Autoruns.

Niestety na obrazkach zbyt mało widać i chodziło mi tylko o stan kompa.

Wykonaj log z OTL i poczekaj na ocenę. Niestety nie jestem w stanie definitywnie stwierdzić co jest zbędne (nie znam Toshiby).

A w temacie aktualizacji systemu zmień ustawienia na -> Wyszukaj aktualizacje ale pozwól mi ...... Będziesz wiedział co się chce zainstalować w ramach WU.

Nie wiem jak to jest na innych przeglądarkach ale na IE9 zawsze stosuję funkcję "Odpisz" i dzięki temu mam treść poprzedniego posta co daje mi możliwość stosownego komentowania części posta oczywiście z wykorzystaniem w odpowiednim miejscu "quote" z właściwymi znakami. Zbędne rzeczy usuwam.

@danielszajna

Podałem Ci linka do OTL (jak go użyć) - kliknij w ten napis z podkreśleniem.

Nie wiem jak to jest na innych przeglądarkach ale na IE9 zawsze stosuję funkcję "Odpisz" i dzięki temu mam treść poprzedniego posta co daje mi możliwość stosownego komentowania części posta oczywiście z wykorzystaniem w odpowiednim miejscu "quote" z właściwymi znakami. Zbędne rzeczy usuwam.

Tak samo jest na każdej przeglądarce i nie o to mi chodzi. Widać, że opcja "Odpisz" była tu użyta na opak, nawet posta nie potrafił zedytować poprawnie. Dlatego "Dodaj odpowiedź" = jeden kłopot mniej.

PS. Zbędne posty usuwam.

.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...