danielszajna Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 na dysku d tworzy mi coś puste foldery po usunięciu ich na drugi dzień jest tosamo ma ktoś jakiś pomysł// nazwy tych folderów 41ca19a48c34b6f1fbe3..16d9e3f45eofe..itd... Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Podaj przynajmniej nazwy takich folderów lub pokaż obrazek. Czy w opcjach folderów masz odptaszkowane Ukryj chronione pliki oraz zaznaczone Pokaż ukryte pliki? I napisz coś więcej jaki to dysk (partycja), co zawiera i do czego służy. Odnośnik do komentarza
danielszajna Opublikowano 30 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 w opcjach folderów wszystko wporządku Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Tego typu foldery tworzone są w trakcie aktualizacji systemu, oprogramowania itd. Zazwyczaj spowodowane jest zbyt małą ilością dostępnego miejsca na dysku systemowym. Pokaż obrazek z zarządzania dyskami. Odnośnik do komentarza
danielszajna Opublikowano 30 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 dysk ''D'' ogólnie to multimedia same Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Nie cytuj poprzednich postów. Czekam na obrazek z zarządzania dyskami. Jak masz ustawione aktualizacje ? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 na dysku d tworzy mi coś puste foldery po usunięciu ich na drugi dzień jest tosamo ma ktoś jakiś pomysł// nazwy tych folderów 41ca19a48c34b6f1fbe3..16d9e3f45eofe..itd... To wygląda na foldery związane z akrtualizacjami Windows. Podczas instalacji łatki są w pierwszej kolejności rozpakowywane do losowo nazywanych katalogów o schemacie tu widzianym. Instalator tworzy je na partycji, która ma najwięcej miejsca wolnego, dlatego nie zawsze są na dysku systemowym. Przykład z mojego systemu: . Odnośnik do komentarza
danielszajna Opublikowano 30 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 miejsca wolnego na dyskach mam dużo Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 miejsca wolnego na dyskach mam dużo Te instalatory i tak obierają tę partycję która ma najwięcej wolnego, nawet jeśli na C jest dostatecznie dużo miejsca. Odnośnik do komentarza
danielszajna Opublikowano 30 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 tak to chyba te foldery// jak mam ten obrazek tutaj wpakować ...czy jak pomoze zwolnienie miejsca na dysku systemowym Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 @picasso Czy nie jest tak, że ilość wolnego miejsca to jedno (dla mnie DUŻO to pojęcie względne) a stopień defragmentacji dysku to drugi czynnik? @danielszajna Jak wstawić - masz dwie możliwości. Ale wcześniej: 1. Musisz utworzyć taki obrazek w znanym miejscu na dysku. I najlepiej aby był w formacie .jpg lub .png. 2. Albo używasz klawisza "PrintScreen" co skutkuje skopiowaniem do schowka obrazu całego ekranu monitora. 3. Albo korzystasz z gotowego narzędzia na W7 -> Akcesoria -> Narzędzie wycinanie. 4. I teraz w zależności od metody (w p. 3 masz opcję Zapisz) uruchamiasz program do edycji obrazów (polecam Paint.Net) wklejasz obraz ze schowka - edytujesz i zapisujesz. 5. W oknie edycji możesz wybrać zakładkę Wstaw obrazek i tu musisz podać linka do strony gdzie wstawiłeś ten obrazek - np. www.wstaw.org lub www.speedyshare.com. 6. Możesz również skorzystać z dolnej części okna edycji -> Przeglądaj -> Wybierasz ten plik -> Załącz ten plik -> Dodaj do posta (nie mogę tego pokazać bo mi się skończył limit na forum a nie mogę się zmobilizować do usunięcia wstawionych plików co jednak skutkuje ich brakiem w postach. Chociaż pewnie trochę mógłbym usunąć bez bólu.) Jeżeli to pokonasz to pokaż to o co prosiłem (zarządzanie dyskami) oraz dodatkowo pewnie kilka okien z Panel Sterowania -> Narzędzia administracyjne -> Konfiguracja systemu -> Uruchamianie. Nie obraź się, że taki szczegółowy opis ale prosiłeś o to. Odnośnik do komentarza
danielszajna Opublikowano 30 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/8ca01195a1c0434a.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/94e4088f78d9f565.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ba01168a824af327.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4d1c580af566303b.html Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Tu jest OK. A inne obrazki? EDYTA Ten (powyższy) wpis dotyczył tylko pierwszego obrazka. Po obejrzeniu pozostałych: Omatkobosko i jesteś w stanie jeszcze używać tego lapka? Wg mnie mnie 99 % tych plików startowych nadaje się do odptaszkowania i deinstalacji (Uruchamianie). Reszta z wykorzystaniem Autoruns. Niestety na obrazkach zbyt mało widać i chodziło mi tylko o stan kompa. Wykonaj log z OTL i poczekaj na ocenę. Niestety nie jestem w stanie definitywnie stwierdzić co jest zbędne (nie znam Toshiby). A w temacie aktualizacji systemu zmień ustawienia na -> Wyszukaj aktualizacje ale pozwól mi ...... Będziesz wiedział co się chce zainstalować w ramach WU. Odnośnik do komentarza
danielszajna Opublikowano 30 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 teraz tworzy tosamo na dysku ''c'' Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Nie wiem jak to jest na innych przeglądarkach ale na IE9 zawsze stosuję funkcję "Odpisz" i dzięki temu mam treść poprzedniego posta co daje mi możliwość stosownego komentowania części posta oczywiście z wykorzystaniem w odpowiednim miejscu "quote" z właściwymi znakami. Zbędne rzeczy usuwam. @danielszajna Podałem Ci linka do OTL (jak go użyć) - kliknij w ten napis z podkreśleniem. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Nie wiem jak to jest na innych przeglądarkach ale na IE9 zawsze stosuję funkcję "Odpisz" i dzięki temu mam treść poprzedniego posta co daje mi możliwość stosownego komentowania części posta oczywiście z wykorzystaniem w odpowiednim miejscu "quote" z właściwymi znakami. Zbędne rzeczy usuwam. Tak samo jest na każdej przeglądarce i nie o to mi chodzi. Widać, że opcja "Odpisz" była tu użyta na opak, nawet posta nie potrafił zedytować poprawnie. Dlatego "Dodaj odpowiedź" = jeden kłopot mniej. PS. Zbędne posty usuwam. . Odnośnik do komentarza
danielszajna Opublikowano 2 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 dzieki za pomoc wiesław już sobie poradziłem narka Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi