Skocz do zawartości

Wirus jwgkvsq.vmx

jugra

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazłem takiego wirusa na penie z którego wcześniej kopiowałem dane do laptopa. Laptop praktycznie przestał funkcjonować, brak programów, dostepu do nich itp.

W menadżerze znalazłem 4 razy svchost.exe. Nie mogłem przeskanować kompa awastem ani użyć żadnego oprogramowania. W końcu udało mi się uruchomić w trybie awaryjnym ComboFixa.

Poniżej zamieszczam log.

Bardzo proszę o pomoc. Co powinienem dalej zrobić?

log.txt

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Proszę przeczytaj zasady działu: KLIK. Obowiązkowe tu logi to OTL + GMER. ComboFix nie należy używać w domu, a przyklejony temat szczegółowo to podkreśla: KLIK. Na dodatek używany jakiś dziwny skrypt ni przypiął ni wypiął.

Proszę o obowiązkowe tu logi, a także dodatkowo przy podpiętym pendrive wygeneruj log z USBFix z opcji Listing..

.

No tak! Pośpieszyłem się i nie przeczytałem, tego co powinienem. System nie jest w stanie się uruchomić, pojawia się komunikat, że system Windows przed logowaniem musi zostać zarejestrowany, ale nie mogę tego zrobić ponieważ nie "widzi" połączenia z netem. Nie daje się uruchomić w trybie awaryjnym. Przepraszam za nieudany start; nie jestem zbyt "oblatany" w komputerach. O ile coś jeszcze można zrobić, to proszę o radę, jeżeli już za późno to trudno. Sam zawaliłem!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...