jugra Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Znalazłem takiego wirusa na penie z którego wcześniej kopiowałem dane do laptopa. Laptop praktycznie przestał funkcjonować, brak programów, dostepu do nich itp. W menadżerze znalazłem 4 razy svchost.exe. Nie mogłem przeskanować kompa awastem ani użyć żadnego oprogramowania. W końcu udało mi się uruchomić w trybie awaryjnym ComboFixa. Poniżej zamieszczam log. Bardzo proszę o pomoc. Co powinienem dalej zrobić? log.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Proszę przeczytaj zasady działu: KLIK. Obowiązkowe tu logi to OTL + GMER. ComboFix nie należy używać w domu, a przyklejony temat szczegółowo to podkreśla: KLIK. Na dodatek używany jakiś dziwny skrypt ni przypiął ni wypiął. Proszę o obowiązkowe tu logi, a także dodatkowo przy podpiętym pendrive wygeneruj log z USBFix z opcji Listing.. . Odnośnik do komentarza
jugra Opublikowano 30 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 No tak! Pośpieszyłem się i nie przeczytałem, tego co powinienem. System nie jest w stanie się uruchomić, pojawia się komunikat, że system Windows przed logowaniem musi zostać zarejestrowany, ale nie mogę tego zrobić ponieważ nie "widzi" połączenia z netem. Nie daje się uruchomić w trybie awaryjnym. Przepraszam za nieudany start; nie jestem zbyt "oblatany" w komputerach. O ile coś jeszcze można zrobić, to proszę o radę, jeżeli już za późno to trudno. Sam zawaliłem! Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 System nie jest w stanie się uruchomić, pojawia się komunikat, że system Windows przed logowaniem musi zostać zarejestrowany, ale nie mogę tego zrobić ponieważ nie "widzi" połączenia z netem. Nie daje się uruchomić w trybie awaryjnym. Zrób log z poziomu płyty startowej OTLPE. Odnośnik do komentarza
jugra Opublikowano 3 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Dziękuję z podpowiedź, ale skończyło się niestety reinstalacją systemu. Nie chciałem ryzykować utraty wszystkich danych na komputerze. Temat już zamknięty! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi