Punisher2010 Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Jak całkowicie zdezaktywować Ochronę plików systemowych w XP SP3, tak żeby nie wyskakiwały żadne komunikaty, ani też nie przywracały się puste foldery outlooka itp. po wyczyszczeniu folderu dllcache?? Metody z poradnika Picasso, w XP z SP3 nie przynoszą rezultatów Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Nie działają, bo przecież inne wersje plików, moja praca kończy w pewnych wątkach kompatybilność na XP SP2. Dla XP SP3: 1. By patchować "po staremu" sfc_os.dll, inna sekwencja: na offset EC84 zamiana 83 F8 9D 75 08 na 3B C0 EB 32 90. 2. Lub inna metoda, polegająca na patchu w sfc_os.dll symulującym, że system działa w awaryjnym + edycja w rejestrze: KLIK (omiń wątek z rshx32.dll). . Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 12 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Temat do zamknięcia. Użyłem hex edytora HxD, i konsoli odzyskiwania bezpośrednio z płyty i podmieniłem komendą: copy C:\WINDOWS\system32\sfc_os1.dll C:\WINDOWS\system32\sfc_os.dll i wprowadziłem do rejestru zmiany: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\WinLogon] "SFCDisable"=dword:FFFFFF9D Plik sfc_os.dll skasowałem za pomocą Unlockera a w sfc_os1.dll skasowałem 1 z nazwy, też za pomocą Unlockera. Restart komputera. BSOD dotyczący winlogon.exe wyskoczy, ale się nie przejmować. To efekt uboczny działania Unlockera, przy w/w operacjach z plikami sfc Wrzucam spaczowany plik Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi