aenwu Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Witam Mam taki drobny problem jak się pozbyć #2 z nazwy urządzenia w menadżerze urządzeń np 'Urządzenie Bluetooth (Protokół TDI RCFCOMM)#2' oraz "Urządzenie Bluetooth (sieć osobista)#2" Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Klikaniem- klikasz na : 1 - czyli , odinstaluj po czym dostaniesz pytanie czy rowniez drajwery do smietnika? 2- ja bym nie chcial stracic polaczenia sieciowego z drugiej karty, wiec kliknalem OK bez ptaszka przy pozycji. Jak potem odzyskac, klikalem cos w kilku miejscach i wrocilo, ale nie pamietam co po kolei - serio. Po co chcesz to wycinac, przeszkadzaja w czyms konkretnym, czy masz swira? na punkcie porzadkow Edit@ aaaa... chyba zalapalem sama 2-jka Cie meczy. No to nie wiem, to juz bedzie ingerencja w samo serce systemu chyba, ale jak OS nie rozpozna bez tej 2-jki oco kaman to straci glowe. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Spróbuj tego: 1. W menedżerze urządzeń włącz pokazywanie ukrytych i upewnij się, że starsze wystąpienia z #numerkami nie istnieją (a jeśli = deinstalacja). 2. Zresetuj przyjazne nazwy wybranych urządzeń sieciowych, Start > w polu szukania wpisz regedit i Uruchom jako Administrator > wejdź do klucza: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Network\{klasa}\Descriptions Tych {klas} może być sporo, ale szukaj tego klucza, który ma podklucz Descriptions. W tymże skasuj te nazwy, które mają ulec resetowi. 3. W menedżerze urządzeń wywołaj wyszukiwanie zmian w sprzęcie, by została wystosowana nowa nazwa. . Odnośnik do komentarza
aenwu Opublikowano 27 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Jak zacząłem grzebać to teraz mi w ogóle do urządzenia nie chce zainstalować sterownika klik da się to jakoś naprawić?? @MarekB nie tylko nie bardzo rozumiem po co system robi taki burdel Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 A co usuwałeś? Dokładnie opisz. @MarekB nie tylko nie bardzo rozumiem po co system robi taki burdel Kolizja nazw / fantom urządzenia rezerwujący nazwę. . Odnośnik do komentarza
aenwu Opublikowano 27 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Wartości z rejestru z klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum tam gdzie znalazłem w nazwach #2 no i też pliki sterownika ale po wykryciu urządzenia spojrzałem do folderu C:\Windows\System32\drivers a te sterowniki od Bluetooth są Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Wartości z rejestru z klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum tam gdzie znalazłem w nazwach #2 no i też pliki sterownika Czyli to inna edycja niż podawałam (ja tylko podaję mod "Descriptions" w całkiem innym kluczu). Musiałeś naruszyć za dużo a nie tylko "nazwę". W związku z tym ja tu widzę raczej odkręcanie tego co uczyniłeś, bo brak precyzyjnych danych co poleciało: - Ogólne Przywracanie systemu - Lub za pomocą funkcji "Poprzednie wersje plików" zdobyć wsteczną kopię folderu C:\Windows\system32\config, następnie wyekstraktować z pliku SYSTEM wygląd wpisów rejestru sprzed modyfikacji i zaimportować ponownie do aktualnego rejestru. . Odnośnik do komentarza
aenwu Opublikowano 27 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 @picasso Ja to wcześniej sam robiłem nie sugerując się jeszcze tym co podałaś Przywracania systemu użyć nie mogę gdyż mam pkt przywracania z dzisiaj i poprzednich wersji też brak a nic nie usuwałem to pewnie przez niewielki procent użycia dostępnej przestrzeni na dysku dla mechanizmu przywracania systemu Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Przywracania systemu użyć nie mogę gdyż mam pkt przywracania z dzisiaj i poprzednich wersji też brak Sprawdź czy plik SYSTEM w C:\Windows\system32\config\RegBack ma datę starszą niż dzisiejszy boot (i nie resetuj systemu, dopóki ta wersja pliku nie zostanie gdzieś skopiowana na bok do ew. podmiany). Odnośnik do komentarza
aenwu Opublikowano 27 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Jest plik SYSTEM z dnia 22.10.11 to skopiować?? tylko że ja go tak łatwo nie skopiuje Odmowa dostępu Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Przekopiuj ten SYSTEM w dowolne dogodne miejsce, Odmowa dostępu = z płyty startowej (WinRE) możesz to zrobić. I tu do wyboru: 1. Z poziomu płyty startowej zamień plik C:\Windows\system32\config\SYSTEM tym z RegBack (zrób kopię zapasową oryginału!). 2. Lub spod Windows edycja cząstkowa: - Uruchom regedit na uprawnieniu konta SYSTEM (konto ma Pełną kontrolę w Enum), za pomocą psexec lub Process Hacker: KLIK - Podmontuj kopię SYSTEM przez podświetlenie HKLM > Plik > Załaduj gałąź rejestru > nadaj dowolną nazwę roboczą, załóżmy tu że będzie to KOPIA. - Eksportujesz do pliku REG cały klucz: HKEY_LOCAL_MACHINE\KOPIA\ControlSet001\Enum (i co tam jeszcze pamiętasz). zakładam, że konfig bieżący to był ControlSet001 (jeśli inaczej, dopasować sobie). - Plik REG poddajesz edycji wymieniając hurtem frazę HKEY_LOCAL_MACHINE\KOPIA\ControlSet001 na HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet - Z menu Plik importujesz przerobiony REG. Natomiast załadowaną KOPIĘ odmontuj podświetlając ją > Plik > Zwolnij gałąź rejestru. - Restart systemu ... fingers crossed ... . Odnośnik do komentarza
aenwu Opublikowano 27 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Nie mogę dodać w edytowanego pliku reg mam blad "Nie mozna zaimportować Kopia.reg bład przy dostępie do rejestru" oczywiście regedit jest uruchamiany przez cmd.exe z uprawnieniami administratora i potem w Wierszu polecenia wklejam psexec -s -i -d regedit Edit Podmiana samego pliku SYSTEM z podfolderu RegBack po uprzedniej kopii z oryginału z folderu C:\Windows\System32\config załatwiła sprawę Dziękuje za pomoc problem rozwiązany Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Dziękuje za pomoc problem rozwiązany To fajnie, nauczylem sie jak usunac 2-ke z menadzera, ale mozesz pokazac scrina jak to teraz wyglada ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi