Piotrek Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 witam, w menedżerze urządzeń pojawia się wpis w "inne urządzenia" "nieznane urządzenie" lokalizacja na Intel® ICH7 Family LPC Interface Controller - 27B8 ustaliłem, że chodzi o Intel® 82801GB/GR (ICH7 Family) LPC Interface Controller - 27B8, mam nowe stery, ale dalej XP nie może sobie poradzić i nie wykrywa tego urządzenia . co mogę zrobić, aby rozwiązać ten problem? dłuższy czas googlowałem, ale nic nie znalazłem Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Więcej info, co jest w kompie, (karty rozszerzeń) płyta główna - jaka (nazwa), usuń to z menedżera urządzeń, zrestartuj kompa i zobacz czy się pojawi. Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Próbowałeś zainstalować sterownik chipsetu płyty głównej z dołączonej doń płytki CD? Odnośnik do komentarza
Piotrek Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Próbowałeś zainstalować sterownik chipsetu płyty głównej z dołączonej doń płytki CD? sterowniki do chipsetu instalowałem oczywiście. płyta GA-EP31-DS3L spróbuję usunąć urządzenie i dam znać czy pomogło. Odnośnik do komentarza
Tyrol Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Jeżeli problem nie zniknął, to podaj ID sprzętowe (będzie w zakładce szczegóły). Odnośnik do komentarza
Piotrek Opublikowano 17 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Jeżeli problem nie zniknął, to podaj ID sprzętowe (będzie z zakładce szczegóły). niestety powyższe rady nie pomogły. zauważyłem, że urządzenie pod tą nazwą jest też w menedżerze pod usb host. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 niestety powyższe rady nie pomogły. Ale prośba o podanie ID sprzętu to nie rada, podasz ID to będzie wiadomo co zacz. Odnośnik do komentarza
Piotrek Opublikowano 18 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 identyfikator wystąpienia urządzenia ACPI\PNP0700\4&2D88FB9&0 identyfikatory sprzętu ACPI\PNP0700 *PNP0700 Odnośnik do komentarza
Tyrol Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Dokładnie jakie sterowniki do chipsetu instalowałeś? Od kiedy, po czym, etc tak się dzieje? Odnośnik do komentarza
Piotrek Opublikowano 18 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Dokładnie jakie sterowniki do chipsetu instalowałeś? Od kiedy, po czym, etc tak się dzieje? ************************************************************ * Product: Intel® Chipset Device Software * Release: Beta * Version: 9.1.2.1007 * Target Chipset#: Jasper Forest * Date: March 02 2010 ************************************************************ może dlatego że beta? kupiłem nowy komp, przełożyłem dysk ze starego, po wcześniejszym wywaleniu sterów do proca, płyty i grafy. zainstalowałem nowe stery. problem od początku. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zainstaluj normalne drivery chipsetu z strony producenta płyty, bo takie powinieneś zainstalować. Post #10 a Ty dopiero teraz piszesz, że ot tak po prostu przełożyłeś dysk z innego kompa, i zainstalowałeś jakieś tam drivery, do tego bety. Odnośnik do komentarza
Piotrek Opublikowano 18 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 niestety to są drivery ze strony producenta i innych tam nie ma Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 dokładnie te? Odnośnik do komentarza
Piotrek Opublikowano 18 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 właśnie te. szukam teraz jakiejś alternatywy. jest jeszcze 1 problem, może powiązany - xp nie wstaje po hibernacji - sam się restartuje, może ACPI? Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Generalnie istnieje zasada aby po zmianie głównego komponentu jakim jest płyta główna system postawić od nowa, tu właśnie są konflikty kontrolerów dysków, chipsetu. Najmniej czasochłonnym i eliminującym wszelkie błędy systemowe wyjściem jest postawienie systemu od nowa. Odnośnik do komentarza
Piotrek Opublikowano 18 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 ściągnąłem ze strony intela paczkę z infami, poszukałem wewnątrz i znalazłem sterownik, teraz się nic nie pokazuje, ale z hibernacją jest dalej problem. edit - hibernacja już działa, w starym kompie był cdrom, teraz go podpiąłem i problem zniknął ... dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi