gacek Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Witam serdecznie. Posiadam 7-letni komputer, który już częściowo odnowiłem (konfiguracja w sygnaturce). Wtedy zmieniłem tylko Radeona 9200 SE na Radeona HD 3650, zwiększyłem pamięć z 256 do 1024 MB i wymieniłem zasilacz z Codegena na Chiefteca. Niestety, karta się spaliła i musiałem wrócić do starej karty. Teraz myślę, czy opłaca się drugi raz spróbować ratować tego złomka ;-) (i tak muszę kupić nowe głośniki, poprzednie też się spaliły). Opłaca się ratować ten sprzęt czy już lepiej kupić nowy komputer? Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Jako żywo nie ma sensu reanimować tego sprzęta, podaj zasoby finansowe, coś zaradzimy. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Bez watpienia wymienic na nowy. Dokladanie kasy do zabytku to lokata tylko w sentyment - jesli masz takowy do PC-ta. Dodatkowo pytanie czy karta spalila sie bo byla felerna czy tez nowy zasilacz jest rowniez niebezpieczny. ? Ciagnac pytania, co trafilo glosniki. Dodatkowe pytanie - czego ewentualnie oczekujesz od nastepnego sprzetu i do jakich zastosowan. Odnośnik do komentarza
gacek Opublikowano 25 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Karta się spaliła, bo była felerna (złamał się trzon wiatraczka i procesor się przegrzewał). Z głośnikami była inna historia: gdy słuchałem muzyki to nagle coś zaczęło świecić i strzelać. Patrzę, a tu kabel się pali, iskry lecą itp. Nowy komputer powinien już być mocniejszy, żeby służył na lata. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Nowy komputer powinien już być mocniejszy, żeby służył na lata. To jest jasne jak słońce, mimo tego stwierdzenia jakoś nie mam ochoty ciągnąć Cię za język. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 To jest jasne jak słońce, mimo tego stwierdzenia jakoś nie mam ochoty ciągnąć Cię za język. Powiem tylko kilka zdań: Nie jestem specjalistą, kupiłem lapka 2 lata temu. Wtedy był nienajgorszy. Teraz - no cóż .....biorąc pod uwagę postęp w dziedzinie, demonem rankingów nie jest. Aczkolwiek, nadal spełnia moje wymagania. Ale to są moje wymagania. Chociaż przyznam szczerze, powinienem założyc temat w dziale hardware. Tak, powinienem poprosić kolegów o poradę. Ale poniekąd wiem, co powiedzą. Dlatego, jeśli zamierzasz zainwestować w sprzęt przygotuj się na dwie koncepcje: - albo zainwestuj ( jeśli dysponujesz odpowiednią gotówką ( kartą, debetem) w konkretny sprzęt, - albo złóż go skrupulatnie po kolei w większym odstępie czasu......tak żeby spełniał Twoje wymagania przez najbliższe 3-4 lata. Rozpędzanie się w dziedzinie komputerów na najbliżiszą pięciolatkę nie ma większego sensu. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 @Belfegor - zdanie, które przytoczyłeś było w kontekście tego: "podaj zasoby finansowe, coś zaradzimy. " nie widzę konkretów pomimo obecności, więc .............. Odnośnik do komentarza
gacek Opublikowano 28 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Chyba kupię sobie laptopa. Ten komputer zostanie do testów oprogramowania. Dzięki za pomoc. Temat można zamknąć. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi