Wzl23 Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Witam. Mam bardzo duży problem, który zaczął występować dziś rano. Chodzi o to, że dźwięk i obraz się przycinają. Z głośnika słychać "grrrrrr", a obraz robi stop klatkę. Dziwne, bo nigdy nic takiego czegoś nie miałem. Logi z OTL'a : Extras.txt : http://wklej.org/id/612717/ OTL.txt : http://wklej.org/id/612718/ Nie mam pojęcia co może być przyczyną... Dysk SATA czyli przełączenie na PIO nie wchodzi w grę... Mam nadzieje, że pomożecie mi rozwiązać problem. Dziękuje i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Dysk SATA czyli przełączenie na PIO nie wchodzi w grę... Tego nie był bym taki pewny, bo to chyba jeszcze zależy od trybu SATA, a domyślnie jest to zazwyczaj IDE. Sterownik dźwięku próbowałeś reinstalować? W ogóle co ta za karta dźwiękowa (o ile zewnętrzna) lub płyta główna? Jesteś pewien, że dźwięk nie dochodzi (również) z innego źródła np. z zasilacza? BTW Mógłbyś (przeedytować) zlikwidować ozdobniki w pierwszym poście, żeby linki były klikalne? Dzięki. Odnośnik do komentarza
Wzl23 Opublikowano 23 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Linki wyedytowane. Dźwięki napewno dochodzą z głośników, bo jak mam je wyciszone to sam obraz tnie. Sterowniki mam najnowsze (aktualizowane 3 dni temu). Kartę dźwiękową mam wewnętrzną. Wrzucę jeszcze to : Tutaj wszystko jest dobrze ? Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Tak. "Dysk" wygląda OK. Natomiast nie mam pojęcia do czego można byłoby się przyczepić w kwestii problemu. Tak naprawdę to nie ma żadnego punktu odniesienia (chipset płyty głównej i karty dźwiękowej). "Sterowniki mam najnowsze (aktualizowane 3 dni temu)." - rozumiem, że chodzi o stery grafiki i chipsetu? Ale czy również karty dźwiękowej? Proponuję na początek wyłączyć integrę w BIOS-ie lub w menedżerze urządzeń. Restart. I sprawdzić czy obraz będzie się ciął. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Witam. Mam bardzo duży problem, który zaczął występować dziś rano. Chodzi o to, że dźwięk i obraz się przycinają. Z głośnika słychać "grrrrrr", a obraz robi stop klatkę. Swietnie napisane. Wszystko do giagnozy - czysto i ladnie - specyfikacja PC to podstawa - czytaj zasady dzialu - kiedy sie przycinaja, przy jakich aplikacjach, czy stop klatka puszcza np. po ALT/CTRL/DEL - wszystkie objawy - moze tylko w czasie gry - to przegrzewanie sie GPU odpowiada najczesciej jak innych problemow nie ma itd.. itp... - mysl czlowieku jak zaczynasz temat bo wrozymy jak zwykle TEMPERATURY JAKIE ma to cos , bo na razie nie wiemy CO? Odnośnik do komentarza
Wzl23 Opublikowano 24 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Specyfikacja : Kiedy występują ścinki - podczas pisania, słuchania muzyki, oglądania filmów, grania, przeglądania stron - krótko mówiąc cały czas... Nawet gdy CTRL+ALT+DEL jest włączony to dalej występują ścinki... Ogólna temperatura komputera nie przekracza nawet 30°C... Temp. karty graficznej - 48°C. Coś jeszcze potrzebne ? Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 (edytowane) @Wzl23 - nie wiem czym robiłeś raport ale pewnie zabytkiem pt. Everest, tak to jest zabytek, teraz używa się czegoś innego poczytaj post nr. 2 z tego tematu: http://www.fixitpc.p...rmacje-podawac/ i przedstaw porządny raport sprzętowy. Edytowane 12 Grudnia 2011 przez picasso 12.12.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi