Fizren Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Hej. Wyskakują mi błędy podczas grania w starsze produkcje, np Medieval Total War II, Heroes III czy Anno 1503. Z tymi dwoma pierwszymi wyskakuje powiadomienie o błędzie z aplikacją (w Medievalu tylko raz, ale w Heroes regularnie). Z Anno jest trochę inaczej. Podczas ładowania nowej mapy wyskakuje ten błąd lub wyrzuca mnie do głównego menu (co ciekawe niedawno podczas stworzenia nowej mapy pojawiała się ona, ale nie było menu budowy). Mój model laptopa to Packard Bell LM85 (4GB RAM) z systemem Windows 7 x64. Mam najnowszy BIOS i nic nie konfigurowałem i podkręcałem jeśli chodzi o procesor itp... PS. Próbowałem już z trybem zgodności. Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Spróbuj jeszcze czy będą działały na virtualnej maszynie. Odnośnik do komentarza
Fizren Opublikowano 23 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Zainstalowałem VirtualBox i na nim Windows XP, ale jak mam odpalić grę na XP, nie ma nigdzie tych programów =/ Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 A zainstalowałeś gry też na tym virtualnym xp'ku? Odnośnik do komentarza
Fizren Opublikowano 23 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 A jak to zrobić? Odnośnik do komentarza
Fizren Opublikowano 25 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Ok. Problem rozwiązany. Okazało się, że FileHippo podał mi aktualizacje najnowszej Javy (7, więc nie była zalecana), przez co (jak myślę) nie działało mi Hamachi i na pewno Minecraft. Znalazłem też 3 wirusy. Ale teraz mam inny problem. Mój zasilacz (delta electronics adp 90cd db) jest ciepły i coś w nim brzęczy. Nie wiem, może to normalne, ale wole Was zapytać. Odnośnik do komentarza
MatiK Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 To że jest ciepły to raczej normalne natomiast piszczenie to prawdopodobnie wina cewki (albo kilku). Tutaj jest objaśnienie jak to naprawić (jeżeli jest po gwarancji ) http://psufaq.wordpress.com/2008/03/16/zaklejanie-cewek/ a tutaj jest zdjęcie wnętrza twojego zasilacza http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1982967.html Oczywiście może piszczeć coś innego. Odnośnik do komentarza
Fizren Opublikowano 25 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Brzęczy jak dysk =] (pyrka). = nie piszczy, może rzeczywiście niepotrzebnie się martwię. Odnośnik do komentarza
MatiK Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Piszczenie cewek się trochę różni od pyrkania dysku przynajmniej dla mnie. Możesz nagrać ten dźwięk i wrzucić na jakiś hosting. Jakbyś miał możliwość to sprawdź z innym zasilaczem czy problem występuje nadal. Tak ogólnie rzecz biorąc zasilacz do laptopa nie powinien wydawać żadnych dzwięków. Odnośnik do komentarza
Fizren Opublikowano 26 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Wiesz co, na razie jakoś sobie dam radę. Jak coś będzie się działo to napisze w innym temacie. Do zamknięcia i dzięki za pomoc! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi